Γερμανία: Εκπαιδευμένοι σκύλοι μυρίζουν τον Covid με 94% ακρίβεια

Γερμανική κτηνιατρική κλινική εκπαίδευσε σκύλους για την ανίχνευση, μέσω της όσφρησης, του Covid σε δείγματα ανθρώπινου σάλιου, με 94% ακρίβεια.

Οι σκύλοι έχουν εκπαιδευτεί στη Γερμανία για να μυρίζουν τη «μυρωδιά του Covid», η οποία προέρχεται από κύτταρα ανθρώπων που έχουν μολυνθεί, είπε η Έσθερ Σάλκε, κτηνίατρος στη σχολή εκπαίδευσης σκύλων των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων.

«Κάναμε μια μελέτη στη Γερμανία στην οποία σκύλοι μύριζαν δείγματα από ασθενείς θετικούς στον Covid και μπορούμε να πούμε ότι είχαν 94% πιθανότητα στη μελέτη μας… μπορούν να τους μυρίζονται», είπε ο Χόλγερ Φολκ, επικεφαλής της κτηνιατρικής κλινικής.

«Επομένως, οι σκύλοι μπορούν πραγματικά να μυρίζονται ανθρώπους με λοίμωξη και χωρίς λοίμωξη, ασυμπτωματικούς και συμπτωματικούς ασθενείς COVID», πρόσθεσε.

Ο Στέφαν Βάιλ, πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας, του κρατιδίου που έχει για πρωτεύουσα το Ανόβερο, δήλωσε εντυπωσιασμένος με τη μελέτη και ζήτησε τη διεξαγωγή δοκιμών σκοπιμότητας προτού αρχίσει να χρησιμοποιείται ο σκύλος στην καθημερινή ζωή, όπως στο κοινό συναυλιών.

«Χρειαζόμαστε τώρα δοκιμές σε επιλεγμένες εκδηλώσεις», είπε ο Βάιλ.

Στη Φινλανδία, σκύλοι εκπαιδευμένοι να ανιχνεύουν τον κορονοϊό άρχισαν να χρησιμοποιούνται για να μυρίζουν δείγματα από ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο Ελσίνκι-Βάνταα τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα, παράλληλα με τους πιο συνήθεις ελέγχους.

Το διεθνές αεροδρόμιο Σαντιάγκο της Χιλής επίσης χρησιμοποιεί σκύλους-ανιχνευτές.

Στήριξε την προσπάθειά μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.