Γερμανία: Εξετάζεται χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στον αθλητισμό

Ο γερμανικός αθλητισμός μπορεί να ελπίζει σε πιθανή περαιτέρω χαλάρωση των υφιστάμενων περιορισμών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το θέμα της χαλάρωσης των περιορισμών για άθληση σε περιοχές της χώρας στις οποίες η συχνότητα των κρουσμάτων εντός επτά ημερών ανά 100.000 κατοίκους είναι σταθερά κάτω από τα 100 βρίσκεται υπό συζήτηση στις σημερινές διαβουλεύσεις της καγκελαρίου Μέρκελ με τα κρατίδια, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

«Στην περίπτωση αυτή θα μπορούσε να υπάρξει, για παράδειγμα, η δυνατότητα της ατομικής άθλησης ή της άθλησης ανά δύο άτομα σε εξωτερικό χώρο και η δυνατότητα ομαδικού υπαίθριου αθλητισμού έως και δέκα παιδιών μέχρι 14 ετών».

Αυτό προκύπτει από ένα επικαιροποιημένο προσχέδιο το οποίο έχει τεθεί προς συζήτηση στις σημερινές συνομιλίες μεταξύ των πρωθυπουργών των κρατιδίων και της καγκελάριου Μέρκελ, το οποίο βρίσκεται στη διάθεση του dpa.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, το έγγραφο εστάλη μεν από την καγκελαρία, αλλά τα κρατίδια δεν είχαν ακόμη συμφωνήσει πριν από την έναρξη των συνομιλιών.

Μέχρι τώρα, ευρύτερα μέτρα για χαλάρωση στον αθλητισμό είχαν τεθεί επί τάπητος μόνο για περιοχές στη Γερμανία στις οποίες η επταήμερη συχνότητα των κρουσμάτων είναι κάτω από 35.

Σε αυτές τις περιοχές, σύμφωνα με αυτόν τον σχεδιασμό -και με αυτά τα κρούσματα- θα επιτρέπονται τα αθλήματα σε μικρές ομάδες έως και δέκα ατόμων σε εξωτερικούς χώρους.

Εάν η συχνότητα κρουσμάτων δεν επιδεινωθεί σε εθνικό ή περιφερειακό επίπεδο για 14 ημέρες, στο επόμενο βήμα χαλάρωσης θα είναι να γίνει δυνατή η άθληση χωρίς σωματική επαφή και σε εσωτερικούς χώρους και για αθλήματα με σωματική επαφή μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Προοπτική για τον συλλογικό αθλητισμό

Η Γερμανική Ολυμπιακή Αθλητική Ομοσπονδία εξέφρασε την Τρίτη σε ανοιχτή επιστολή της προς την καγκελάριο Μέρκελ (CDU) την επιθυμία δοθεί μια προοπτική και για τον αθλητισμό που βασίζεται σε συλλόγους.

«Είναι πλέον καιρός για αυτό», αναφέρεται στην επιστολή. Την περασμένη Δευτέρα, και η Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου απηύθυνε ανάλογη επιστολή προς την καγκελαρία και τους ομοσπονδιακούς υπουργούς.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.