Γερμανία: Δεσμεύει εκτάσεις από κρατίδια για ανάπτυξη αιολικών πάρκων

Στόχο να νομοθετήσει το 2% της γης να διατεθεί για αιολικά πάρκα έως το 2032, έθεσε η Γερμανία, με σχέδιο του Υπουργικού της Συμβουλίου, από 0,8% που είναι σήμερα, με ενδιάμεσο στόχο το 1,4% το 2026.

Σ’ αυτό το πλαίσιο θα απαιτήσει από τα 16 ομόσπονδα κρατίδια της να διαθέσουν ένα ελάχιστο ποσό γης για χερσαία αιολικά πάρκα.

Όπως μετέδωσε το Reuters, η Γερμανία στοχεύει να εξασφαλίσει το 80% των αναγκών της σε ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2030, με στόχο την αύξηση της δυναμικότητας της χερσαίας αιολικής ενέργειας σε 115 γιγαβάτ.

Σύμφωνα με το σχέδιο που εγκρίθηκε την Τετάρτη, η κυβέρνηση μπορεί να αναστείλει τους κανόνες σχετικά με το πόσο μακριά από κατοικημένες περιοχές πρέπει να κατασκευάζονται τα αιολικά πάρκα – κάτι που στην πράξη έχει συχνά επιβραδύνει την επέκταση της αιολικής ενέργειας – εάν τα κράτη δεν επιτύχουν τους στόχους τους εντός συγκεκριμένων προθεσμιών.

Ταυτόχρονα, η νομοθεσία προβλέπει χαλάρωση των κανόνων προστασίας της άγριας ζωής, ώστε να ανοίξουν περισσότερες εκτάσεις για πιθανή κατασκευή αιολικών πάρκων.

Πηγή: energypress

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.