Γερμανία: Εκτός “επικίνδυνης λίστας” η Ελλάδα

Η Γερμανία αφαίρεσε νωρίτερα σήμερα την Ελλάδα, καθώς και τη Γαλλία, την Ελβετία και περιοχές της Ισπανίας από τη λίστα των “επικίνδυνων” λόγω Covid προορισμών για τους Γερμανούς ταξιδιώτες, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI).

Η κίνηση του Βερολίνου σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στη Γερμανία επιστρέφοντας από αυτούς τους προορισμούς δεν θα χρειάζεται να υποβάλλονται σε καραντίνα 10 ημερών, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Οι Γερμανοί, εξάλλου, κλείνουν και πάλι τις διακοπές τους με ρυθμούς υψηλότερους από το 2019, πριν το ξέσπασμα της πανδημίας, όπως ανέφερε ο μεγαλύτερος όμιλος διακοπών παγκοσμίως TUI Group την Τετάρτη.

“Είναι πολλοί που θέλουν να προλάβουν τις καλοκαιρινές διακοπές και η όρεξη των καταναλωτών για ταξίδια φαίνεται να αυξάνεται σε καθημερινή βάση”, αναφέρει σε δήλωση του ο Marek Andryszak, πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της TUI Germany.

Από τον Μάιο, οι κρατήσεις έχουν ξεπεράσει ακόμα και τις αντίστοιχες εβδομάδες του 2019, αναφέρει, με την ζήτηση να είναι ιδιαίτερα ισχυρή για τις Βαλεαρίδες και Κανάριες Νήσους της Ισπανίας, καθώς και για Ελλάδα και Τουρκία.

Η Γερμανία αποτελεί τη σημαντικότερη αγορά του ελληνικού τουρισμού. Οι αφίξεις το 2019 άγγιξαν τα 4 εκατ. και τα έσοδα τα 2,9 δισ. ευρώ. Την ίδια χρονιά, το 28% των δαπανών των Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα έγινε στο δεύτερο τρίμηνο και το 56% στο τρίτο.

Από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς για τους τουρίστες από τη Γερμανία, η Κρήτη και η Χαλκιδική.

Πέρσι οι απώλειες από τη γερμανική αγορά ήταν τεράστιες. Σύμφωνα με την ΤτΕ, οι εισπράξεις από τη Γερμανία το 2020 μειώθηκαν κατά 61,7% και διαμορφώθηκαν στα 1.134 εκατ. ευρώ. Μείωση κατά 62,1% εμφάνισε η ταξιδιωτική κίνηση, η οποία διαμορφώθηκε στις 1.526 χιλ. ταξιδιώτες.

Σημειώνεται πως η TUI, είναι ο μεγαλύτερος τουριστικός οργανισμός στην Ευρώπη και διακινεί συνολικά προς τη χώρα μας τον μεγαλύτερο όγκο ταξιδιωτών από το εξωτερικό.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.