Γερμανία: Εκτροχιασμός των εμβολιασμών λόγω AstraZeneca;

Πολλά είναι τα δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο για την αναστολή της κυκλοφορίας του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού και στη Γερμανία για προληπτικούς λόγους εξαιτίας της εμφάνισης επιπλοκών, όπως θρομβώσεις, σε ορισμένους ασθενείς.

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung σχολιάζει στο πρωτοσέλιδό της: «Η απόφαση αναστολής του εμβολιασμού προς το παρόν με το εμβόλιο AstraZeneca στη Γερμανία έχει σοβαρές συνέπειες.

Τα χαμένα ραντεβού στα κέντρα εμβολιασμού είναι ένα μικρό πρόβλημα που θα μπορούσε τελικά να επιλυθεί. Η νέα εξέλιξη δεν βάζει τέλος στη γερμανική εκστρατεία εμβολιασμού, αλλά την χτυπά άσχημα.

Θα ήταν σωστό να περιμένουμε τα αποτελέσματα των ελέγχων και μέχρι τότε να συνεχίσουμε με προσοχή τον εμβολιασμό.

Αν το εμβόλιο αποδειχθεί επικίνδυνο, θα πρέπει να αποσυρθεί εντελώς. Αν αποδειχθεί ασφαλές, θα είναι σαν μην υπήρξε ποτέ πρόβλημα.

Οι ενδεχόμενες παρενέργειες αφορούν κάποιες περιπτώσεις. Κανείς ακόμη δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν το εμβόλιο αποτελεί κίνδυνο για αυτές τις σπάνιες εξαιρέσεις.

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι ο κορωνοϊός σκοτώνει. Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 73.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από αυτό μόνο στην Γερμανία».

Από την πλευρά της η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου, εν αναμονή των αποφάσεων που θα λάβει εντός της εβδομάδας και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, σχολιάζει μεταξύ άλλων ότι το εμβόλιο της AstraZeneca αντιμετωπίζει ούτως ή άλλως προβλήματα σχετικά με το «ίματζ» του.

Πολλοί το θεωρούν δεύτερη επιλογή μετά από αρχικά ερευνητικά στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητά του, την οποία αξιολογούσαν χειρότερα σε σχέση με άλλα ανταγωνιστικά εμβόλια.

Ωστόσο, το εμβόλιο αυτό παρέχει πολύ αξιόπιστη προστασία από σοβαρές επιπλοκές και τον θάνατο από τον κορωνοϊό.

Και επίσης από προβλήματα πήξης του αίματος, τα οποία επίσης μπορεί να προκαλέσει ο ιός.

Εάν το εμβόλιο διακοπεί πραγματικά, είναι πιθανός ο εκτροχιασμός των εμβολιασμών στη Γερμανία με θανατηφόρες συνέπειες για το γερμανικό πρόγραμμα εμβολιασμού. Το ήδη αργό ποσοστό εμβολιασμού θα επιβραδυνθεί περαιτέρω».

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.