Γερμανία – Elefantenrunde: Τι είναι το “στρογγυλό τραπέζι ελεφάντων”

Newsroom

Updated on:

Ειδησεογραφία-GRland

Στη Γερμανία δεν υπάρχουν μόνο κοινές προεκλογικές συζητήσεις των υποψήφιων καγκελάριων αλλά και μετεκλογικές. Το, “περίεργο” για τα ελληνικά δεδομένα, Elefantenrunde.

Κοινή τηλεοπτική εμφάνιση, μόλις λίγες ώρες μετά το κλείσιμο των καλπών, έκαναν το βράδυ της Κυριακής (26/09) οι υποψήφιοι καγκελάριοι της Γερμανίας.

Οι Όλαφ Σολτς, Αναλένα Μπέρμποκ, Κρίστιαν Λίντνερ, Μάρκους Ζέντερ, Άρμιν Λάσετ και Αλίς Βάιντελ συμμετείχαν σε μια μετεκλογική συζήτηση, το Elefantenrunde ή αλλιώς “στρογγυλό τραπέζι ελεφάντων”.

Και αν σε εμάς κάτι τέτοιο φαντάζει περίεργο, στη Γερμανία αποτελεί παράδοση που τηρείται απαρέγκλιτα.

Η συζήτηση αυτή μεταδίδεται από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας και θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς οι αρχηγοί των κομμάτων αποκαλύπτουν τις σκέψεις τους για το μέλλον με βάση τα νέα δεδομένα.

Όσον αφορά στο ερώτημα γιατί υπάρχει αναφορά για ελέφαντες, η απάντηση είναι: γιατί όσοι συμμετέχουν έχουν μεγάλο πολιτικό βάρος.

Elefantenrunde 2021 – Στρογγυλό τραπέζι ελεφάντων

YouTube video

Δείτε επίσης

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.