Γερμανία: Κίνδυνοι έλλειψης προσφοράς χοιρινού κρέατος

Ο αριθμός των χοιροτροφείων στη Γερμανία μειώθηκε κατά 41% τα τελευταία δέκα χρόνια σύμφωνα με στοιχεία της Γερμανικής Στατιστικής Υπηρεσίας (Destatis)

Προειδοποίηση ότι εντός των επόμενων 4-5 μηνών η γερμανική αγορά θα έρθει αντιμέτωπη με ελλείψεις στο χοιρινό κρέας, απηύθυνε η Γερμανική Ένωση Βιομηχανία Κρέατος (VDF).

Ο αριθμός των χοιροτροφείων στη χώρα μειώθηκε κατά 41% τα τελευταία δέκα χρόνια σύμφωνα με στοιχεία της Γερμανικής Στατιστικής Υπηρεσίας (Destatis).

Φέτος στη χώρα βρίσκονται 18.000 φάρμες έναντι των 32.000 που ήταν το 2012.

Ο γερμανικός χοιροτροφικός τομέας κατηγορεί τα σφαγεία για τις χαμηλές τιμές που πληρώνονται, τους εμπόρους για τα υψηλά περιθώρια κέρδους και ότι δεν δίνουν προτεραιότητα στο γερμανικό κρέας καθώς και την κυβέρνηση για την έλλειψη υποστήριξης του κλάδου.

Πηγή: Agrocapital

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.