Γερμανία: Ελπίδες για χαλάρωση του lockdown πριν το τέλος του χειμώνα

Υπέρ της έναρξης πριν από το τέλος του χειμώνα μιας χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων που συνδέονται με την πανδημία τάχθηκε με σημερινές του δηλώσεις ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

«Δεν μπορούμε να παραμείνουμε σ’ αυτό το σκληρό lockdown όλο το χειμώνα. Η κοινωνία δε θα το ανεχόταν», δήλωσε ο Γενς Σπαν στα μέσα ενημέρωσης του περιφερειακού εκδοτικού ομίλου Funke. Καθώς η ανυπομονησία της κοινής γνώμης για χαλάρωση του lockdown στη Γερμανία γίνεται όλο και πιο αισθητή.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Γερμανός υπουργός Υγείας θεωρεί ότι «οι αριθμοί είναι ενθαρρυντικοί. Παρατηρούμε μια σημαντική καθοδική τάση στις νέες μολύνσεις».

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ο μέσος αριθμός των νέων λοιμώξεων ανά 100.000 κατοίκους πέρασε κάτω από τις 100, στις 87 σήμερα, και πλησιάζει τις 50. Δηλαδή το επιθυμητό όριο για τις αρχές, κάτω από το οποίο μπορεί να εξετασθεί χαλάρωση των περιορισμών που ισχύουν στη Γερμανία.

Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας δε θέλησε να δεσμευθεί για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων από τον Φεβρουάριο. Παρόλο που οι περιορισμοί έχουν προς το παρόν προγραμματισθεί να διαρκέσουν μέχρι τις 14 του τρέχοντος μηνός.

Διαφωνεί με τον Σπαν το Συμβούλιο Δεοντολογίας

Παρά τις δηλώσεις Σπαν, το Συμβούλιο Δεοντολογίας, που είναι αρμόδιο να συμβουλεύει την κυβέρνηση Μέρκελ, τάχθηκε σήμερα κατά της άρσης των περιορισμών μόνο για όσους έχουν εμβολιαστεί. Καθώς στο στάδιο αυτό δεν υπάρχει διαβεβαίωση πως δεν μπορούν να μεταδίδουν τον ιό.

«Μια χαλάρωση των μέτρων ατομικά, αποκλειστικά για τα πρόσωπα που έχουν εμβολιαστεί δε θα ήταν συνεπώς φρόνιμη». Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος του Συμβουλίου Δεοντολογίας Αλένα Μπουίξ.

Τα πρόσωπα που έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει συνεπώς να συνεχίσουν να φορούν μάσκα προστασίας. Και να σέβονται τους περιορισμούς στις ιδιωτικές συναθροίσεις.

Αυτή τη στιγμή οι Γερμανοί καλούνται να αποφεύγουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις επαφές, με γενίκευση της τηλεργασίας στο μέτρο του δυνατού. Επίσης  κλείσιμο των σχολείων, των παιδικών σταθμών, των εμπορικών καταστημάτων που δεν πωλούν προϊόντα διατροφής, των εστιατορίων, των μπαρ, των πολιτιστικών και αθλητικών χώρων, καθώς και αυστηρό περιορισμό των επαφών.

Πολλοί λοιμωξιολόγοι έχουν προειδοποιήσει κατά της πρόωρης άρσης ή χαλάρωση του lockdown στη Γερμανία. Κυρίως εξαιτίας του κινδύνου που δημιουργείται από τα παραλλαγμένα στελέχη του ιού που προκαλεί τη Covid-19.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.