Γερμανία: Εμπορικό πλεόνασμα πάνω από 16 δισ. τον Σεπτέμβριο

Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκε το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας για τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας (Destatis).

Ειδικότερα, το πλεόνασμα στο εμπορικό ισοζύγιο της χώρας ανήλθε σε 16,2 δισ. ευρώ έναντι 11,7 δισ. ευρώ τον Αύγουστο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στα 16 δισ. ευρώ.

Οι εξαγωγές συρρικνώθηκαν κατά 0,7% σε μηνιαίο επίπεδο, έναντι μείωσης 1,1% τον Αύγουστο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν στο 0%.

Οι εισαγωγές ενισχύθηκαν 0,1% από αύξηση 2,4% τον Αύγουστο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια άνοδο στο 0,5%.

Ακόμα, το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Γερμανάς έφτασε τα 19,6 δισ. ευρώ έναντι 11,8 δισ. ευρώ τον Αύγουστο και αντί των 17 δισ. ευρώ που ανέμεναν οι αναλυτές.

Πηγή: insider.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.