Γερμανία: O εμβολιασμός μείωσε τα κρούσματα σε γηροκομεία

Η εφαρμογή του εμβολιασμού COVID-19 και άλλων φαρμακευτικών και μη φαρμακευτικών μέτρων μείωσε σημαντικά το μέγεθος και τη σοβαρότητα των κρουσμάτων SARS-CoV-2 σε γηροκομεία και οίκους ευγηρίας.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι Dunja Said, Beneditta Suwono και οι συν-συγγραφείς σε μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στη Γερμανική Ιατρική Εφημερίδα (Deutsches Ärzteblatt).

Στην επιδημιολογική συγκριτική τους ανάλυση των περιόδων πριν και μετά την έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού, οι συγγραφείς της μελέτης εξέτασαν 7.794 κρούσματα με 177.696 περιστατικά κρουσμάτων σε γηροκομεία και οίκους ευγηρίας.

Το 73,6 % της ηλικιακής ομάδας ήταν 60 ετών και άνω. Το ποσοστό θνησιμότητας μεταξύ των κρουσμάτων της επιδημίας ήταν 14,5 %.

Το μέγεθος και η σοβαρότητα των κρουσμάτων συγκρίθηκαν για τις ακόλουθες φάσεις της πανδημίας: φάση 1 – περίοδος πριν από τους εμβολιασμούς – φάση 2: έναρξη των εμβολιασμών – φάση 3: περίοδος από την οποία ένα μεγάλο ποσοστό των διαμενόντων ήταν πλήρως ανοσοποιημένοι.

Από τη φάση 1 έως τη φάση 3, ο μέσος αριθμός των κρουσμάτων μειώθηκε από 21 σε 8. Το ποσοστό θνησιμότητας μειώθηκε από 15,7% σε 10,0%.

Οι ερευνητές συνιστούν να συνεχιστεί η εφαρμογή των φαρμακευτικών και μη φαρμακευτικών μέτρων στους οίκους ευγηρίας και στα γηροκομεία, προκειμένου να προληφθούν οι σοβαρές επιδεινώσεις και η εξέλιξη της νόσου στους διαμένοντες σε αυτά.

Αυτό περιλαμβάνει, ειδικότερα, υψηλότερη εμβολιαστική κάλυψη, συνεπή εφαρμογή της σύστασης εμβολιασμού για αναμνηστικούς εμβολιασμούς και ταυτόχρονη διατήρηση υψηλών υγειονομικών προτύπων.

Πηγή: ιατροnet

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.