Γερμανία: Ενεργειακή εταιρεία λαμβάνει κρατική ενίσχυση

Μια δεύτερη γερμανική εταιρεία ενέργειας, σύμφωνα με το reuters, έλαβε κρατική ενίσχυση λόγω συμπίεσης ρευστότητας αφού η Uniper UN01.DE εξασφάλισε πιστωτικές διευκολύνσεις τον Ιανουάριο για να αντιμετωπίσει την αστάθεια στις αγορές ενέργειας, δήλωσε πηγή προσκείμενη στο υπουργείο Οικονομικών.

Οι αυξανόμενες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας έχουν προκαλέσει προβλήματα στις ευρωπαϊκές εταιρείες ενέργειας, οι οποίες αντισταθμίζουν τις πωλήσεις φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας για να καλύψουν τις διαφορές τιμών μεταξύ των αγορών.

Η γερμανική Uniper εξασφάλισε πιστωτικές γραμμές έως και 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη μητρική Fortum και την κρατική τράπεζα KfW τον Ιανουάριο.

Επιβεβαιώνοντας μια αναφορά στη Welt am Sonntag, η πηγή αρνήθηκε να κατονομάσει τη δεύτερη εταιρεία, αλλά είπε ότι είχε λάβει βραχυπρόθεσμο δάνειο 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ (6 δισεκατομμύρια δολάρια), ένα από τα μεγαλύτερα που έχει χορηγήσει η KfW σε μια εταιρεία.

Το υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει. Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας είπε ότι δεν ήθελε να σχολιάσει μεμονωμένες περιπτώσεις.

“Γενικά, τα μέσα ρευστότητας της KfW είναι διαθέσιμα σε όλους τους τομείς και είναι αποτελεσματικά όπου πρέπει να εξασφαλιστεί βραχυπρόθεσμη ρευστότητα”, είπε ο εκπρόσωπος.

Η STEAG, η πέμπτη μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφέλειας της Γερμανίας, δέχθηκε επίσης πίεση.

Ανέφερε τον Ιανουάριο ότι είχε εξασφαλίσει τουλάχιστον 100 εκατομμύρια ευρώ σε επιπλέον χρηματοδότηση για να την προστατεύσει από την άνοδο των τιμών.

Πηγή: Capital.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.