Γερμανία: Ένταλμα σύλληψης για κατηγορούμενους στο σκάνδαλο μασκών

Η έρευνα για την υπόθεση του σκανδάλου που ξέσπασε στη Γερμανία με τις μάσκες παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Τώρα ο πρώτος ύποπτος βρίσκεται σε κράτηση. Επιπλέον, οι ανακριτές αρχίζουν να κατάσχουν τα χρήματα του κατηγορουμένου.

Στην υπόθεση διαφθοράς με το σκάνδαλο των προστατευτικών μασκών κατά του κορωνοϊού, η Εισαγγελία Μονάχου εξέδωσε για πρώτη φορά ένταλμα σύλληψης εναντίον εμπλεκομένων.

Στην υπόθεση, μεταξύ άλλων, εμπλέκονται ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης της Βαυαρίας Alfred Sauter και το μέλος του Bundestag Georg Nüßlein, ο οποίος έκτοτε αποχώρησε από το CSU.

Όπως εξήγησε εκπρόσωπος του εισαγγελέα, το ένταλμα σύλληψης δεν στρέφεται εναντίον του Sauter ή του Nüßlein.

Οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι στη δίκη είναι δύο επιχειρηματίες και ένας φορολογικός σύμβουλος.

Οι ανακριτές δεν παρείχαν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το για ποιους εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης.

Η εισαγγελία εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης την Τετάρτη “λόγω επείγουσας υποψίας και ύπαρξης λόγου σύλληψης” στο ανώτερο περιφερειακό δικαστήριο του Μονάχου – ο ύποπτος συνελήφθη.

Επιπλέον, η εισαγγελική αρχή, σύμφωνα με τις δικές της δηλώσεις, “έχει λάβει μέτρα για τη κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων σε μεγάλη κλίμακα”.

Αυτό σημαίνει ότι παγώνει χρήματα ή άλλα περιουσιακά στοιχεία που λέγεται ότι έχουν αποκτηθεί από τις ύποπτες αξιόποινες πράξεις.

Η έρευνα συνεχίζεται λόγω υποψιών για διαφθοράς και δωροδοκία εκλεγμένων αξιωματούχων.

Πρόκειται για την υποψία ότι ο Nüßlein και το μέλος του κρατικού κοινοβουλίου της Βαυαρίας Sauter έλαβαν προμήθειες για τη διαμεσολάβηση σε συμβάσεις παραγγελίας μασκών κατά την κρίση της πανδημίας.

Και οι δύο αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς. Οι ερευνητές επισημαίνουν επίσης ότι το τεκμήριο αθωότητας που συνηθίζεται κατά την προκαταρκτική έρευνα ισχύει και για τους πέντε κατηγορούμενους.

Η υπόθεση οδήγησε τα μέλη της Ένωσης σε μια βαθιά κρίση. Το πρώην μέλος του CDU, Nikolas Löbel, έλαβε επίσης προμήθεια σε μία περίπτωση.

Από τότε παραιτήθηκε από το CDU. Λόγω αυτών των περιστατικών, το CDU και το CSU θέλουν να συσφίξουν τους κανόνες διαφάνειας για τους βουλευτές.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.