Γερμανία: Εντοπίστηκε τοξική ουσία σε 2.000.000 self tests

Πανικός επικράτησε σε γονείς, μαθητές κι εκπαιδευτικούς στο Αμβούργο της Γερμανίας όταν έγινε γνωστό πως εντοπίστηκε τοξική χημική ουσία σε 2.000.000 self tests, τα οποία κατασκευάζονται από τη κορεατική εταιρία SD Biosensor.

Τα τεστ αυτά χρησιμοποιήθηκαν σε μαθητές σχολείων του Αμβούργου δίχως μέτρα προστασίας.

Συγκεκριμένα η «Die Welt», σημειώνει ότι εντός του διαλύματος στο οποίο γίνεται η καλλιέργεια των self tests βρίσκεται τοξική χημική ουσία από την ομάδα των οκτυλο-/εννεϋλοφαινυλαιθοξυλικών.

Μια ουσία που ταξινομείται ως πολύ υψηλής επικινδυνότητας (SVHC) στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος, που σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως είναι σοβαρός και τραυματισμό στα μάτια .

Ως εκ τούτου, η Ευρωπαϊκή Οδηγία προβλέπει τη λήψη προστατευτικών μέσων (ειδικός ρουχισμός και γάντια) για τη διαχείριση της ουσίας, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα.

Κάτι που όμως είναι προφανώς δύσκολο, καθώς τα τεστ αυτά χρησιμοποιούνται και από ανήλικα παιδιά.

Ο Μπίργκιτ Στέβερ, σχολικός εμπειρογνώμονας του CDU, δήλωσε στην «Die Welt» πως «έχουν αναπτυχθεί με τέτοιον τρόπο τα self tests, ώστε, όταν χρησιμοποιούνται σωστά, να μην προκαλούν κίνδυνο, αν και η επαφή με το δέρμα και τα μάτια δεν συνίσταται και πρέπει να αποφεύγεται».

Παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις πάντως των τοπικών αρμόδιων Αρχών, τα συγκεκριμένα τεστ τελικά αποσύρθηκαν.

Οι αρχές του Αμβούργου δήλωσαν πως δεν θα ξαναχρησιμοποιήσουν τα τεστ της συγκεκριμένης εταιρίας, το προϊόν της οποίας λάνσαρε στην αγορά η Roche.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.