Γερμανία: Έως 290 εκατ. ευρώ για το εθνικό κέντρο υδρογόνου

Η Γερμανία αποκτά ένα κέντρο καινοτομίας για την τεχνολογία υδρογόνου (ITZ) – με διάφορες τοποθεσίες.

Η σύμβαση ανατέθηκε στις πόλεις Chemnitz (Σαξονία), Duisburg (Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία) και Pfeffenhausen (Βαυαρία), καθώς και σε μια κοινοπραξία στη βόρεια Γερμανία, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο ομοσπονδιακός υπουργός Μεταφορών Andreas Scheuer.

Μέχρι 290 εκατομμύρια ευρώ είναι διαθέσιμα για τις τοποθεσίες των κέντρων υδρογόνου μέχρι το τέλος του 2024.

“Με αυτό, θέλουμε να υποστηρίξουμε την τεχνολογία υδρογόνου και κυψελών καυσίμου στα δυτικά, ανατολικά, νότια και βόρεια”, δήλωσε ο Scheuer.

Οι διάφορες τοποθεσίες θα διεξάγουν έρευνα σε διαφορετικά σημεία εστίασης της τεχνολογίας υδρογόνου και θα καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες της βιομηχανίας. Θα εξεταστούν όλοι οι τρόποι μεταφοράς, όπως ο σιδηρόδρομος, το πλοίο, το αυτοκίνητο και το αεροπλάνο, ανακοίνωσε ο Scheuer.

Το υδρογόνο θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους ενεργειακούς φορείς του μέλλοντος.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.