Γερμανία: Επαναλειτουργεί εργοστάσιο άνθρακα λόγω ενεργειακής κρίσης

Ξανά σε λειτουργία τέθηκε στη Γερμανία ένα εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα εν μέσω ανησυχιών για το πώς θα αντέξει η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης στο ενδεχόμενο πλήρους διακοπής της παροχής ρωσικού αερίου.

Το εργοστάσιο βρίσκεται στην Κάτω Σαξονία και έλαβε άδεια έκτακτης ανάγκης για να λειτουργήσει τουλάχιστον μέχρι τον επόμενο Απρίλιο σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η εγχώρια παραγωγή ενέργειας.

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας προερχόμενους από τους Πράσινους, Ρόμπερτ Χάμπεκ χαρακτήρισε την απόφαση ως αναγκαίο κακό αναγνωρίζοντας ότι πρόκειται για μια σημαντική οπισθοδρόμηση όσον αφορά τις προσπάθειες να αντιμετωπιστεί η κλιματική κρίση.

Ωστόσο, οι Πράσινοι απέκλεισαν το ενδεχόμενο επιμήκυνσης της διάρκειας ζωής των πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής που πρόκειται να σταματήσουν να λειτουργούν μέχρι το τέλος του έτους.

Η Ρικάρντα Λανγκ, επικεφαλής των Πρασίνων, οι οποίοι βρίσκονται σε κυβέρνηση συνασπισμού με τους Σοσιαλδημοκράτες και το FDP, είπε ότι μια τέτοια κίνηση δε θα συμβεί όσο το κόμμα της βρίσκεται στην κυβέρνηση.

Η Γερμανία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το ρωσικό φυσικό αέριο και οι προμήθειες μέσω του μεγαλύτερου αγωγού της, Nord Stream 1 έχουν το τελευταίο διάστημα μειωθεί, κάτι που έχει ευρέως ερμηνευτεί ως αντίποινα από τη Μόσχα για τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τη Δύση μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Αξιωματούχοι προειδοποιούν για συνθήκες σοβαρής κρίσης τον ερχόμενο χειμώνα καθώς η Γερμανία αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπη με ενεργειακό έλλειμμά.

Με πληροφορίες από Guardian

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.