Γερμανία: Επανάληψη των εκλογών σε 431 περιφέρειες του Βερολίνου

Την επανάληψη των εκλογών σε 431 εκλογικές περιφέρειες (2.256 εκλογικά τμήματα) του Βερολίνου αποφάσισε η κυβέρνηση, μετά τη γνωμοδότηση της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής περί εκτεταμένων παρατυπιών στη διαδικασία.

Η εισήγηση της κυβέρνησης αναμένεται να διαβιβαστεί στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο στις 7 Νοεμβρίου και η σχετική απόφαση θα ληφθεί στις 11 Νοεμβρίου.

Όπου επαναλαμβάνεται η διαδικασία, θα πρέπει να υπάρχουν ακριβώς τα ίδια ψηφοδέλτια, προκειμένου «να διασφαλιστεί η νομική βεβαιότητα του εκλογικού αποτελέσματος της 26ης Σεπτεμβρίου 2021 και να γίνει σεβαστή η ψήφος του 70% που προσήλθε στην κάλπη», δήλωσαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων.

Δεν είναι σαφές πώς μπορεί να επηρεάσουν οι επαναληπτικές εκλογές το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά θεωρητικά είναι πιθανό ακόμη και να εκλεγούν λιγότεροι ομοσπονδιακοί βουλευτές από το Βερολίνο ή να αλλάξει η κρατιδιακή κυβέρνηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.