Γερμανία: Επείγουσα ανάκληση για διάφορα αναψυκτικά

Ένας κατασκευαστής αναψυκτικών που πωλεί τα προϊόντα του μεταξύ άλλων στο Rewe, ανακαλεί ταυτόχρονα πολλές ποικιλίες. Μπορούν να εκραγούν χωρίς καμία εξωτερική επίδραση.

Το γεγονός ότι το ανθρακικό οξύ στα ποτά μπορεί να αναπτύξει τεράστια πίεση αποδεικνύεται επανειλημμένα όταν ανοίγονται μπουκάλια που έχουν ανακινηθεί. Αυτό δεν είναι τόσο κακό.

Αν όμως πρόκειται για ελάττωμα προϊόντος, η πίεση μπορεί να γίνει πραγματικός κίνδυνος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένας δημοφιλής παραγωγός ποτών, τα προϊόντα του οποίου βρίσκονται στα ράφια σχεδόν όλων των μεγάλων σούπερ μάρκετ της Γερμανίας, αναγκάστηκε να ανακαλέσει αρκετά από τα αναψυκτικά του.

Κατά τη διάρκεια ενός ποιοτικού ελέγχου εντοπίστηκε ζύμωση σε μεμονωμένες φιάλες, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία παραγωγής ποτών Markengetränke Schwollen GmbH από το κρατίδιο Ρηνανία-Παλατινάτο.

Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε σχηματισμό αλκοόλης στα επηρεαζόμενα ποτά και σε έκρηξη των φιαλών, εξήγησε η εταιρεία, η οποία εδρεύει στο Schwollen στην περιοχή Birkenfeld.

Τα ανακληθέντα προϊόντα είναι δημοφιλή αναψυκτικά της μάρκας “Berg Quellen”.

Αυτά τα προϊόντα επηρεάζονται

“Berg Quellen Apfelschorle Mehrweg γυάλινο μπουκάλι 0.7 l” (23.06.22).
“Berg Quellen Iso Sport Pink Grape γυάλινο μπουκάλι 0,7 l” (18.06.22)
“Berg Quellen Iso Sport Grape Zitrone γυάλινο μπουκάλι 0,7 l” (18.06.22)

Η ημερομηνία λήξης βρίσκεται κάτω δεξιά στην κύρια ετικέτα της φιάλης. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, τα ανακληθέντα ποτά διανέμονται κυρίως στη Ρηνανία-Παλατινάτο και το Σάαρλαντ, καθώς και στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και την Έσση.

Τα επηρεαζόμενα προϊόντα παραδόθηκαν σε πολλές μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, όπως εξήγησε η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένων των Edeka, Rewe, Kaufland, Netto, Real και Globus.

Επιπλέον, τα ανακληθέντα ποτά βρίσκονταν επίσης στα ράφια των Alldrink, Frey&Kissel, Fristo, Getränke Hoffmann, Kunzler, Hit και Wasgau.

“Μικρότερες ποσότητες πωλήθηκαν επίσης σε μικρές εξειδικευμένες επιχειρήσεις λιανικής πώλησης ποτών. Οι πελάτες και οι έμποροι λιανικής ενημερώθηκαν και έλαβαν οδηγίες σύμφωνα με τις καθιερωμένες διαδικασίες τους”, ενημερώνει ο κατασκευαστής.

Ανάκληση ποτών “Berg Quellen”: Πώς να αναγνωρίσετε τα μπουκάλια

Συνιστάται να εξετάζετε προσεκτικά τις γυάλινες φιάλες – όχι μόνο την ετικέτα, αλλά και τον πυθμένα της φιάλης: “Οι προσβεβλημένες φιάλες αναγνωρίζονται από το σχηματισμό ιζήματος”, εξηγεί η Markengetränken Schwollen GmbH. Άλλες ημερομηνίες λήξης ή προϊόντα της μάρκας “Berg Quellen” δεν επηρεάζονται από τη ζύμωση.

Εάν έχετε αγοράσει αναψυκτικά που επηρεάζονται από την ανάκληση, το produktwarnung.eu σας συμβουλεύει να αδειάσετε προσεκτικά τα μπουκάλια. “Με την προσκόμιση των άδειων φιαλών των επηρεαζόμενων προϊόντων, η τιμή αγοράς θα επιστραφεί φυσικά στο σημείο αγοράς”, αναφέρεται.

Με πληροφορίες: www.Merkur.de

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.