Γερμανία: Επέκταση των διοδίων για τα φορτηγά αυτοκίνητα

Η κυβέρνηση συνασπισμού διευθέτησε τη διαμάχη σχετικά με την επέκταση των διοδίων για τα φορτηγά αυτοκίνητα. Στο μέλλον, τα διόδια θα ισχύουν για οχήματα βάρους 3,5 τόνων και άνω. Το ύψος των διοδίων θα βασίζεται επίσης στις εκπομπές CO2

Ο συνασπισμός κατέληξε σε συμφωνία στη διαμάχη για τα διόδια των φορτηγών αυτοκινήτων. Σύμφωνα με τη συμφωνία, τα διόδια θα αυξηθούν από το 2023 και θα παραταθούν από το 2024.

Οι παρατάξεις του συνασπισμού του SPD, των Πρασίνων και του FDP ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι ο δρόμος είναι πλέον ελεύθερος για τον νόμο περί τροποποίησης των διοδίων.

Στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης, τα διόδια για τα φορτηγά θα ισχύουν για οχήματα βάρους 3,5 τόνων και άνω από το 2024. Μέχρι τώρα, ίσχυε μόνο για οχήματα βάρους 7,5 τόνων και άνω.

Επιπλέον, το ύψος των διοδίων θα βασίζεται επίσης στις εκπομπές CO2. Επί του παρόντος, το κλιματικό κόστος δεν παίζει ρόλο.

Το σχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών προβλέπει επίσης αύξηση των διοδίων των βαρέων οχημάτων από τις αρχές του 2023.

Αυτό οφείλεται στις απαιτήσεις της ΕΕ και σε μια νέα έκθεση κόστους οδοποιίας. Όπως συμφωνήθηκε στη συμφωνία συνασπισμού, τα πρόσθετα έσοδα δεν θα χρησιμοποιούνται στο μέλλον μόνο για τις οδικές μεταφορές.

Οι σιδηροδρομικές μεταφορές θα πρέπει επίσης να επωφεληθούν

Πρόσφατα, αυτό είχε προκαλέσει διαφωνίες στο εσωτερικό του συνασπισμού. Ο πολιτικός μεταφορών των Πρασίνων Ματίας Γκάστελ δήλωσε την Τετάρτη ότι είναι σημαντικό τα χρήματα από τα διόδια να μην χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την κατασκευή νέων δρόμων.

Είπε ότι εξακολουθούν να λείπουν χρήματα για τις σιδηροδρομικές μεταφορές και τις πλωτές οδούς. Το FDP, εν τω μεταξύ, είχε κατηγορήσει τους Πράσινους ότι μπλόκαραν την προσαρμογή των διοδίων.

Σύμφωνα με την τελευταία συμφωνία, από το 2024 θα επωφελούνται από τα διόδια και οι σιδηροδρομικές μεταφορές και άλλοι τρόποι μεταφοράς.

Σύμφωνα με το ARD, την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί ειδική συνεδρίαση της επιτροπής μεταφορών. Σε δύο εβδομάδες, ο νέος νόμος πρόκειται να ψηφιστεί από τη Bundestag.

Τα διόδια για τα βαρέα φορτηγά εισήχθησαν στη Γερμανία το 2005 στους αυτοκινητόδρομους και έκτοτε επεκτάθηκαν σε ομοσπονδιακούς δρόμους.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.