Γερμανία: Επένδυση 10 δισ. ευρώ στις startups επιχειρήσεις της

Η Γερμανία προσφέρει οικονομική στήριξη ύψους 1 δισ. ευρώ στις startups(νεοφυείς) επιχειρήσεις της, με στόχο αυτές να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους.

Το προηγούμενο διάστημα, το γερμανικό Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο ενέκρινε το «Future Fund», μια τεράστια επένδυση κρατικού κεφαλαίου για την ενίσχυση των Startups ενώ δεσμεύτηκε να επενδύσει συνολικά 10 δισ. ευρώ μεταξύ του επόμενου έτους και του 2030.

Με αυτή την χρηματοοικονομική ενίσχυση, η κυβέρνηση ελπίζει πως θα προωθηθούν επιπλέον επενδύσεις ιδιωτικών επιχειρηματικών κεφαλαίων, ύψους 20 εκατ. ευρώ.

Το κοινοβούλιο δημιούργησε τους απαραίτητους όρους προκειμένου να βελτιώσει τη χρηματοδότηση των νεοφυών(startups) επιχειρήσεων στη Γερμανία”. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Ένωσης Γερμανικών Νεοφυών Επιχειρήσεων, Christian Miele, στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Από την πλευρά του, ο Robert Hermann, διευθύνων σύμβουλος του Εθνικού Οργανισμού Οικονομικής Προώθησης, Germany Trade & Invest (GTAI) χαιρέτισε την απόφαση του κοινοβουλίου.

Οι υπερασπιστές των επιχειρήσεων ζητούσαν από καιρό ευκολότερη πρόσβαση στα εγχώρια επιχειρηματικά κεφάλαια για τις νέες εταιρείες. Mια ανάγκη που το υπουργικό συμβούλιο και το κοινοβούλιο έχουν ήδη προγραμματίσει. Η κατανομή ενός τόσο μεγάλου ποσού δείχνει ότι εν μέσω όλων των οικονομικών διαταραχών που συμβαίνουν αυτή τη περίοδο, υπάρχουν πολλές και σημαντικές θετικές αλλαγές. Για τις καινοτόμες νέες επιχειρήσεις, αυτό θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να εξετάσουν μια ενδεχόμενη ανάπτυξη στην Γερμανία”.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.