Γερμανία: Επιχειρηματίες αναζητούν νέους προμηθευτές

Προβλήματα εφοδιασμού αντιμετωπίζει εν μέσω πανδημίας σχεδόν μία στις δύο (ποσοστό 47%) εταιρείες στη Γερμανία με διεθνή δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να αναζητά νέους ή επιπλέον προμηθευτές.

Αυτό επισήμανε ο γενικός διευθυντής του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, επικαλούμενος έρευνα της Κεντρικής Ένωσης Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Γερμανίας, με τον τίτλο «Going International 2021».

Όπως εξήγησε, μιλώντας σήμερα σε webinar, «οι ακραίες συνθήκες, οι οποίες επιβλήθηκαν στη λειτουργία της αγοράς από την πανδημική κρίση οδήγησαν το Επιμελητήριο στη δημιουργία, ήδη από το πρώτο lockdown, της ψηφιακής πλατφόρμας Euroshoring.

Υπηρεσίες για Βουλευτές,
Προεκλογική εκστρατεία για Βουλευτές
Κερδίστε ψηφοφόρους για Βουλευτές,
Υποστήριξη & Στρατηγική για Βουλευτές,
Ιστοσελίδα/Γραφιστικά για Βουλευτές,
Αύξηση ψηφοφόρων για Βουλευτές,
Διαφήμιση/Μάρκετινγκ για Βουλευτές,
Social Media για για Βουλευτές,
SEO για Βουλευτές,
Μάρκετινγκ για Βουλευτές,

Η πλατφόρμα δημιουργεί διαύλους επικοινωνίας για όσους επιχειρηματίες στη Γερμανία επιθυμούν να συνάψουν συμφωνίες με νέους εταίρους και προμηθευτές για την παραγωγή των προϊόντων τους εντός ευρωπαϊκών συνόρων».

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του παραρτήματος Βορείου Ελλάδος του Επιμελητηρίου, κ. Γιώργος Θεοδωράκης, έδωσε έμφαση στις δυνατότητες που προσφέρει η πλατφόρμα, αναφερόμενος κυρίως στο πώς μέσα από ένα ψηφιακό περιβάλλον Έλληνες και Γερμανοί παραγωγοί μπορούν να δώσουν τα «διαπιστευτήριά» τους, με την προοπτική σύναψης διμερών συνεργασιών.

Επισήμανε δε ότι αν κι οι τιμές της ασιατικής αγοράς είναι συχνά ασυναγώνιστες, η παραγωγή προϊόντων επί ευρωπαϊκού εδάφους κερδίζει έδαφος.

Λόγω της εγγύτητας της παραγωγής, της διασφάλισης σταθερής ποιότητας, του σεβασμού των ευρωπαϊκών προτύπων και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, των πιστοποιητικών παραγωγής καθώς και της κοινής κουλτούρας στην επικοινωνία μεταξύ Ευρωπαίων επιχειρηματιών.

Ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Μετάλλου και Ηλεκτρικών στο Baden- Württemberg, κ. Ιωάννης Κιουρτίδης, αναφερόμενος στην ίδια έρευνα, υπογράμμισε πως «το 68% των Γερμανών εφοδιαστών δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να διαφοροποιήσουν την αλυσίδα logistics τους».

Και πρόσθεσε ότι μια από τις βασικότερες τάσεις στην παραγωγή προβλέπει την επαναφορά δραστηριοτήτων στη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Με σκοπό τη μείωση της έκθεσης των παραγωγών σε ασταθείς συνθήκες και, παράλληλα, την αύξηση της ανθεκτικότητας των εφοδιαστικών αλυσίδων.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.