Γερμανία: Επιδεινώθηκε για 5ο μήνα ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος

Το γερμανικό επιχειρηματικό κλίμα επιδεινώθηκε για πέμπτο συνεχόμενο μήνα τον Νοέμβριο, καθώς τα προβλήματα στον ανεφοδιασμό του κλάδου μεταποίησης και η άνοδος των κρουσμάτων του κορονοϊού επισκιάζει τις προοπτικές ανάπτυξης για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Το ινστιτούτο Ifo τόνισε πως ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος υποχώρησε στις 96,5 μονάδες από τις 97,7 μονάδες τον Οκτώβριο.

Οι αναλυτές ανέμεναν πτώση στις 96,6 μονάδες.

“Τα προβλήματα στον εφοδιασμό και το τέταρτο κύμα του κορονοϊού δυσκολεύουν τις γερμανικές επιχειρήσεις”, ανέφερε ο πρόεδρος του Ifo, Clemens Fuest.

Τα στελέχη των επιχειρήσεων ήταν λιγότερο ικανοποιημένα με την τρέχουσα επιχειρηματική τους κατάσταση, ενώ οι εκτιμήσεις για τους επόμενους έξι μήνες επίσης έγιναν πιο απαισιόδοξες, έδειξε η έρευνα.

Η έρευνα του δείκτη Ifo έρχεται σε αντίθεση με την έρευνα για τον ΡΜΙ που υποδήλωνε ότι η ανάπτυξη στον ιδιωτικό τομέα της Γερμανίας ανέκαμψε ελαφρώς τον Νοέμβριο παρά τα επίμονα προβλήματα στον εφοδιασμό και τον πληθωρισμό σε επίπεδο-ρεκόρ.

Η γερμανική κεντρική τράπεζα προειδοποίησε ότι η οικονομία θα μπορούσε να μείνει στάσιμη στο τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, καθώς η έλλειψη αγαθών και εργατικού δυναμικού καθώς και οι νέοι περιορισμοί για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μπορεί να βάλουν τέλος στην εύθραυστη οικονομία της.

Πηγή: Capital.gr

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.