Γερμανία: Πότε θα καταβληθεί το επίδομα των €200 στους φοιτητές

Τον Σεπτέμβριο, οι άνθρωποι που εργάζονται στη Γερμανία έλαβαν μια εφάπαξ πληρωμή 300 ευρώ για να βοηθηθούν στην αντιμετώπιση του αυξανόμενου κόστους ενέργειας.

Μισό χρόνο αργότερα, οι φοιτητές σε όλη τη χώρα περιμένουν ακόμη την επιδότηση των 200 ευρώ που τους υποσχέθηκαν.

Οι φοιτητές της Γερμανίας εξακολουθούν να περιμένουν την πληρωμή των 200 ευρώ για την ενέργεια

Η Ένωση Φοιτητών της Γερμανίας (Studierendenwerk) απαιτεί από την κυβέρνηση να παραδώσει το εφάπαξ ποσό των 200 ευρώ για την ενεργειακή στήριξη που είχε υποσχεθεί στους φοιτητές τον Σεπτέμβριο.

Η εφάπαξ πληρωμή αποτελεί μέρος του πακέτου ανακούφισης της Γερμανίας ύψους 65 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει σχεδιαστεί για να μετριάσει το βάρος καθώς το κόστος των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας αυξάνεται και ο χειμώνας συνεχίζεται.

Μιλώντας στην Stuttgarter Zeitung την Παρασκευή, ο πρόεδρος του Studierendenwerk, Matthias Anbuhl, δήλωσε ότι “οι φοιτητές δεν έχουν λάβει ακόμη τίποτα, αν και τώρα πρέπει να πληρώσουν περισσότερα για το φυσικό αέριο και το ηλεκτρικό ρεύμα”.

Ο Anbuhl προειδοποίησε ότι όσο περισσότερο οι πολιτικοί συνεχίζουν να αφήνουν τους φοιτητές στο σκοτάδι σχετικά με το πότε μπορούν να περιμένουν την πληρωμή, τόσο πιο πιθανό είναι να χάσουν την εμπιστοσύνη τους

Δεδομένου ότι οι άνθρωποι που σπουδάζουν στη Γερμανία πληρώνουν ένα εξαμηνιαίο τέλος μερικών εκατοντάδων ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου χρηματοδοτεί ένα φοιτητικό εισιτήριο για τις δημόσιες συγκοινωνίες σε όλη την πόλη, πολλοί έμειναν επίσης να περιμένουν μήνες πριν τους επιστραφεί η διαφορά μετά τη διάθεση του εισιτηρίου των 9 ευρώ από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο του 2022.

Ο υπουργός Παιδείας λέει ότι η αναμονή έχει σχεδόν τελειώσει

Ένα εμπόδιο στο οποίο προσέκρουσε η γερμανική κυβέρνηση κατά την προσπάθειά της να εκδώσει τις πληρωμές στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φοιτητών είναι ότι δεν υπάρχει κεντρική βάση δεδομένων που να αποθηκεύει τα στοιχεία των λογαριασμών κάθε φοιτητή που είναι εγγεγραμμένος στα γερμανικά πανεπιστήμια.

Τα ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας προσπαθούν τώρα να συγκεντρώσουν μια ηλεκτρονική βιβλιοθήκη με τα τραπεζικά στοιχεία, ώστε να μπορεί να γίνει η μεταφορά της πληρωμής.

“Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για το θέμα αυτό”, δήλωσε στο dpa η υπουργός Παιδείας Bettina Stark-Witzinger του FDP.

Παρά την υπόσχεση της Stark-Witzinger, η κυβέρνηση συνασπισμού δεν έχει ακόμη δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία για το πότε μπορούν να αναμένονται οι πληρωμές, αν και προηγουμένως είχε ειπωθεί ότι τα χρήματα θα παραδίδονταν κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Το Κόμμα της Αριστεράς χαρακτήρισε “ντροπιαστική” την αργή κίνηση της κυβέρνησης όσον αφορά την πολιτική αυτή. “Η υπουργός πρέπει τώρα να διευκρινίσει αν το τέλος του χειμώνα σημαίνει τον ημερολογιακό χειμώνα, τον μετεωρολογικό χειμώνα ή απλώς έναν υπουργικό χειμώνα”, ειρωνεύτηκε η συμπρόεδρος του Αριστερού Κόμματος Janine Wissler.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.