Γερμανία: Επικεφαλής οίκου ευγηρίας πηγαίνει στη δουλειά με κορωνοϊό

Schorfheide (Βρανδεμβούργο) – Οκτώ κάτοικοι ενός γηροκομείου έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό στο Schorfheide κοντά στη λίμνη Werbellin.

Συνολικά 42 κάτοικοι και 15 εργαζόμενοι της εγκατάστασης “Haus am Werbellinsee” στην περιοχή Altenhof έχουν προσβληθεί από το Covid-19, όπως επιβεβαίωσε την Παρασκευή η υγειονομική υπηρεσία της περιφέρειας Barnim στο Rundfunk Berlin-Brandenburg.

“Είναι πολύ δυσμενής η κατάσταση σε αυτό το ίδρυμα, διότι παρόλο που οι περισσότεροι κάτοικοι είναι εμβολιασμένοι, το προσωπικό και οι εργαζόμενοι έχουν σχετικά χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού”, δήλωσε η υπεύθυνη δημόσιας υγείας Heike Zander. “Σε αυτή την εγκατάσταση είναι μόνο περίπου το 50 τοις εκατό”.

Ο διευθυντής της εγκατάστασης επέστρεψε στη δουλειά μετά από ένα θετικό αποτέλεσμα του τεστ, εξήγησε η Zander. Του επιβλήθηκε πρόστιμο.

Ωστόσο, αυτή η παραβίαση των κανονισμών καραντίνας δεν ήταν η αιτία της μόλυνσης. Εκείνη τη στιγμή, αρκετοί κάτοικοι και μέλη του προσωπικού είχαν ήδη μολυνθεί.

Η υπεύθυνη δημόσιας υγείας είναι δυσαρεστημένη με το γεγονός ότι οι εμβολιασμοί στις εγκαταστάσεις περίθαλψης παραμένουν εθελοντικοί. “Για μένα, αυτό έχει να κάνει και με την επαγγελματική στάση”, δήλωσε η Zander.

Η εκπρόσωπος της εταιρείας Alloheim που διαχειρίζεται το ίδρυμα φροντίδας αναφέρθηκε στην έλλειψη υποχρεωτικού εμβολιασμού στην RBB. Υπάρχει τακτική ενημέρωση για τις προσφορές εμβολιασμού, αλλά τελικά αυτό παραμένει μια εθελοντική απόφαση, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.