Γερμανία: Επιμένει ο πληθωρισμός – Σε υψηλό 70 ετών οι τιμές παραγωγού

Στο υψηλότερο σημείο από τις αρχές της δεκαετίας του ’60 έφτασαν οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία για τον Οκτώβριο, δείγμα των επιπτώσεων που έχει ο αυξημένος πληθωρισμός στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας (Destatis), ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 18,4% σε ετήσια βάση έναντι ανόδου 14,2% τον Οκτώβριο του 2020 και αντί ανόδου 16,2% που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση του δείκτη από τον Νοέμβριο του 1951, όταν οι τιμές είχαν αυξηθεί 20,6%.

Σε μηνιαίο επίπεδο, ο δείκτης ενισχύθηκε 3,8% έναντι αύξησης 2,3% τον Σεπτέμβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια άνοδο στο 1,9%.

Ανά κλάδο, οι τιμές ενέργειας ενισχύθηκαν 48,2% ετησίως και 12,1% μηνιαίως, ενώ το φυσικό αέριο αυξήθηκε 81,4% και η ηλεκτρική ενέργεια 49,6% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2020.

Πηγή: insider.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.