Γερμανία: Προειδοποιήσεις για επιπόλαια διαχείριση της πανδημίας

H γερμανική εταιρεία αναισθησιολογίας και εντατικής ιατρικής (DGAI) προειδοποιεί εν όψει της πτωτικής επταήμερης επίπτωσης για επιπόλαια διαχείριση της πανδημίας.

Η λήξη συναγερμού δεν προτείνεται σε καμία περίπτωση, τόνισε ο γενικός γραμματέας της εταιρείας, Bernhard Zwißler.

Η κατάσταση αυτή τη στιγμή μοιάζει με την άνοιξη του 2020, όταν ξεκίνησε η πανδημία.

“Αυτό δεν πρέπει να το παραβλέπουμε παρά την δικαιολογημένη κούραση από την πανδημία και την επιθυμία για ολοένα και μεγαλύτερη επιστροφή στην κανονικότητα”, υπενθύμισε ο αναισθησιολόγος και εντατικολόγος από τον Μόναχο.

Ο Zwißler επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι στο μεταξύ ο αριθμός των ασθενών που θα έπρεπε να εισαχθούν στις ΜΕΘ αυξάνει και πάλι ελαφρά, προσθέτοντάς ότι ανάμεσα σε αυτούς είναι και πολλοί ανεμβολίαστοι.

Τόνισε επίσης ότι οι πολλές δυσχέρειες που αντιμετωπίζει το νοσηλευτικό προσωπικό στις ΜΕΘ τους προηγούμενους μήνες που μπόρεσαν να ισοσκελιστούν από την ευελιξία στην αναισθησιολογία, δεν θα πρέπει να παραπλανά για την πραγματική έλλειψη που υπάρχει σε νοσηλευτικό προσωπικό.

“Το θέμα είναι ότι πρέπει να μπει στο σύστημα ολοένα και περισσότερο προσωπικό”, τόνισε, “κάτι που δεν το γίνεται χωρίς κόστος”.

Για παράδειγμα, πρόκειται για την χρηματοδότηση περισσότερων χώρων εκπαίδευσης.

Σημαντική, τέλος, κατέληξε, είναι η ενίσχυση των ψηφιακών λύσεων στο σύστημα υγείας.

Πηγή: ιατροnet

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.