Γερμανία: Επισκοπή συνιστά κουβέρτες αντί για θέρμανση σε εκκλησίες

Οι θερμοκρασίες πέφτουν, το κόστος αυξάνεται. Η Επισκοπή του Würzburg αντιδρά σε αυτό με συστάσεις σχετικά με τη θέρμανση στις εκκλησίες. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της εκκλησίας, η επισκοπή συνιστά να απλώνονται κουβέρτες για τους πιστούς.

Η επισκοπή του Würzburg εξέδωσε τώρα συστάσεις για τον “υπεύθυνο έλεγχο της θερμοκρασίας στις εκκλησίες”.

Σύμφωνα με αυτό, οι ενορίες θα πρέπει να αφήνουν εντελώς κλειστά τα θερμαντικά σώματα στους ναούς το χειμώνα ή να τα διατηρούν σε σταθερή χαμηλή θερμοκρασία.

Όπου απαιτείται βασική θερμοκρασία, η επισκοπή συνιστά να την περιορίσετε σε πέντε βαθμούς το πολύ. Η πλειονότητα των γερμανικών επισκοπών υποστηρίζει αυτές τις συστάσεις.

Η Εκκλησία στη Γερμανία αντιδρά στην αύξηση του ενεργειακού κόστους

Με τις συστάσεις της, η επισκοπή αντιδρά στις τιμές της ενέργειας, οι οποίες έχουν αυξηθεί σημαντικά από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

“Δεδομένου ότι πολλές εκκλησίες περιέχουν ευαίσθητα έργα τέχνης και εκκλησιαστικά όργανα, υπάρχουν ορισμένες πτυχές που πρέπει να ληφθούν υπόψη”, γράφει ο γενικός εφημέριος Jürgen Vorndran στους υπεύθυνους των ενοριών.

Συμβουλεύει τις ενορίες να βρουν την κατάλληλη λύση για κάθε κτίριο – σε συνεννόηση με τις αρμόδιες εταιρείες θέρμανσης. Για να διασφαλιστεί ότι ο χώρος, ο εξοπλισμός και το εκκλησιαστικό όργανο δεν θα υποστούν ζημιές, η υγρασία στην εκκλησία θα πρέπει να είναι κάτω από 70 τοις εκατό.

Κουβέρτες και μαξιλάρια κατά τη διάρκεια των εκκλησιαστικών λειτουργιών στη Γερμανία;

Κατά τη διάρκεια των ακολουθιών ή άλλων εορτασμών στην εκκλησία, η επισκοπή συμβουλεύει να απλώνονται κουβέρτες ή μαξιλάρια για τους πιστούς. Εναλλακτικές τοποθεσίες ή επικέντρωση σε λίγες εκκλησίες είναι επίσης εφικτές.

Η μείωση της θερμοκρασίας προσφέρει τη δυνατότητα εξοικονόμησης ενέργειας και κόστους και συμβάλλει έτσι στην ευημερία της κοινωνίας, στο περιβάλλον και στη δυνατότητα οικονομικής δράσης, σύμφωνα με τις συστάσεις της επισκοπής για δράση.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.