Γερμανία: Επόμενη διάσκεψη των πρωθυπουργών στις 10 Αυγούστου

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Söder ζητά μια σαφή στρατηγική από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τις κυβερνήσεις των κρατιδίων ενόψει των φθινοπωρινών μηνών.

Η Διάσκεψη των Πρωθυπουργών (MPK), η οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί για τα τέλη Αυγούστου, θα πρέπει συνεπώς να επισπευσθεί, ζήτησε ο Söder μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο Μόναχο.

Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της διάσκεψης και δήμαρχος του Βερολίνου, Michael Müller, η επόμενη τηλεδιάσκεψη με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ προγραμματίστηκε για τις 10 Αυγούστου, δηλαδή τη μεθεπόμενη Τρίτη. Ο Müller το δικαιολόγησε αυτό με την αρνητική εξέλιξη των στοιχείων για τις λοιμώξεις.

Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το βαυαρικό υπουργικό συμβούλιο παρέτεινε τον κανονισμό της πανδημίας για το κρατίδιο της Βαυαρίας κατά περίπου ένα μήνα, δηλαδή έως τις 25 Αυγούστου.

Μέτρα όπως οι περιορισμοί επαφής και η υποχρεωτική χρήση μάσκας, η υποχρεωτική συλλογή δεδομένων επαφής και πολλοί περιορισμοί πάνω από συγκεκριμένους δείκτες επίπτωσης συνεχίζουν έτσι να ισχύουν.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.