Γερμανία: Θέτει υπό εποπτεία τη μεγαλύτερη κρατική τράπεζα της Τουρκίας

Η γερμανική χρηματοοικονομική εποπτική αρχή (BaFin), διόρισε ειδικό διαχειριστή στο παράρτημα της Ziraat Bank -της μεγαλύτερης κρατικής τράπεζας της Τουρκίας με έδρα τη Φρανκφούρτη- για να διασφαλίσει ότι τηρεί τους κανόνες κατά του ξεπλύματος χρήματος.

Σε ανακοίνωσή της, η BaFin προχώρησε στην κίνηση αυτή επειδή η Ziraat Bank International AG δεν υπάκουσε σε εντολή για να διασφαλίσει τη συμμόρφωσή της με τον γερμανικό νόμο περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

«Το ίδρυμα παραβίασε τις απαιτήσεις για σωστή επιχειρηματική οργάνωση», αναφέρει η BaFin.

«Η διασφάλιση της σωστής επιχειρηματικής οργάνωσης περιλαμβάνει επίσης τη διαρκή συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις που πρέπει να εκπληρώνει η τράπεζα βάσει του νόμου περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η Ziraat Bank ελέγχεται από το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Τουρκίας, του οποίου πρόεδρος είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή: naftemporiki.gr | Φωτογραφία αρχείου

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.