Γερμανία: Έρχεται παράταση του lockdown μετά τις 31 Ιανουαρίου;

Πριν από τη σύνοδο κορυφής: Πρώτες λεπτομέρειες σχετικά με το επερχόμενο mega lockdown.

Αρκετοί πολιτικοί ζητούν να ενισχυθεί το lockdown: Αφού ο Υπουργός Εξωτερικών Maas έσπευσε να υποβάλει πρόταση για εμβολιασμούς, οι πρώτες λεπτομέρειες διέρρευσαν πριν από τη συνάντηση των κρατιδίων.

Οι διαβουλεύσεις με την καγκελάριο Μέρκελ αναμένονται πρόωρα στις 19 Ιανουαρίου. Ο λόγος είναι ο συνεχιζόμενος υψηλός αριθμός κρουσμάτων και μια απειλητική μετάλλαξη του ιού.

Η Ομοσπονδιακή Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ (CDU) θέλει να συναντηθεί ξανά με τους πρωθυπουργούς την Τρίτη (19 Ιανουαρίου). Νωρίτερα από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί – για να συζητήσουν για το πώς θα προχωρήσουν με τα μέτρα λόγω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με μια έκθεση του επιχειρηματικού περιοδικού Business Insider, οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις προφανώς σκοπεύουν να εισαγάγουν μια βραδινή απαγόρευση σε εθνικό επίπεδο. Το περιοδικό βασίζεται σε πληροφορίες από κυβερνητικούς κύκλους.

Το περιοδικό ισχυρίζεται επίσης το ακόλουθο: Καθώς θα είναι υποχρεωτική η χρήση των μασκών FFP2 σε καταστήματα και ΜΜΜ από τη Δευτέρα στη Βαυαρία, πρόκειται να συζητηθεί αν η Καγκελαρία θέλει να εισαγάγει τις απλούστερες χειρουργικές μάσκες ως υποχρεωτικές, καθώς αυτές είναι επίσης υψηλότερης ποιότητας από τις απλές μάσκες.

Το Business Insider αναφέρει επίσης ένα είδος light υποχρέωσης για Home-Office για εταιρείες, επιχειρήσεις και διοικήσεις. Τα γραφεία έχουν από καιρό επικριθεί ως πιθανές πηγές μετάδοσης της πανδημίας – τώρα η Καγκελαρία προφανώς θέλει να παρακολουθήσει τις εκκλήσεις και να ζητήσει προσφορές Home-Office – όπου αυτό είναι δυνατόν – ως “must“.

Σύμφωνα με την έκθεση, τα σχολεία και τα παιδικά κέντρα θα παραμείνουν σε μεγάλο βαθμό κλειστά. Αλλά η κυκλοφορία λεωφορείων και τρένων θα συνεχιστεί.

Αντίθετο το Υπουργείο υγείας με τη δήλωση Maas

Εφόσον δεν είναι σαφές εάν ένα εμβολιασμένο άτομο μπορεί να μεταδώσει τον ιό, δεν μπορεί να υπάρξουν εξαιρέσεις“: Με αυτήν την ανακοίνωση, το Υπουργείο Υγείας απάντησε σε μια δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών Heiko Maas, που είχε ζητήσει εξαιρέσεις περιορισμού για εμβολιασμένα άτομα.

Οι παρεμβάσεις στις ελευθερίες των πολιτών πρέπει πάντα να είναι βάσιμες“, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου με επικεφαλής τον Jens Spahn (CDU) κατόπιν αιτήματος του dpa.

Όποιος αρνείται επανειλημμένα την καραντίνα θα πρέπει να υποστεί σκληρά μέτρα στο μέλλον. Τουλάχιστον σύμφωνα με τη βούληση πολλών ομοσπονδιακών κρατιδίων, όπως αναφέρεται από την Welt am Sonntag (WamS).

Συνεπώς, εξετάζονται τσουχτερά πρόστιμα και σε ακραίες περιπτώσεις αναγκαστική κράτηση σε κεντρικά σημεία συλλογής όπως κλινικές ή κέντρα κράτησης νέων. Αυτό γίνεται ήδη σε μεμονωμένες υποθέσεις βάσει δικαστικών οδηγιών.

Σύμφωνα με την έκθεση, σύντομα θα υπάρχουν τέτοιες εγκαταστάσεις στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης. “Αυτοί οι χώροι διαχωρισμού ελέγχονται μόνιμα από υπηρεσία ασφαλείας“, ανέφερε η εφημερίδα εκπρόσωπο του κρατικού υπουργείου κοινωνικών υπηρεσιών. Επιλέχθηκαν δύο κλινικές για αυτό.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.