Γερμανία: Έρχεται το τέλος στα τσιγάρα Marlboro και L&M;

Γερμανία: Έρχεται το τέλος στα τσιγάρα Marlboro και L&M;

Ο καπνοβιομηχανικός κολοσσός Philip Morris, στον οποίο ανήκουν κλασικά εμπορικά σήματα όπως τα Marlboro και L&M, σχεδιάζει να εγκαταλείψει την επιχείρηση τσιγάρων το συντομότερο δυνατό…

Το κλασικό κάπνισμα γίνεται όλο και πιο αντιδημοφιλές και οι πωλήσεις καπνού στη Γερμανία βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο.

Το 2022, η ποσότητα των φορολογημένων τσιγάρων μειώθηκε κατά 8,3%.

Ως αποτέλεσμα, ο γίγαντας του καπνού Philip Morris ψάχνει τώρα για εναλλακτικές λύσεις στο κάπνισμα τσιγάρων.

Σύμφωνα με τις δικές της πληροφορίες, η εταιρεία σχεδιάζει, μεταξύ άλλων, να αφήσει τη μάρκα Marlboro να εξαφανιστεί από την αγορά στο εγγύς μέλλον.

Πριν από λίγους μήνες, ο Markus Essing, επικεφαλής της Philip Morris στη Γερμανία, ανακοίνωσε σε εκδήλωση ότι η εταιρεία θέλει να εγκαταλείψει την αγορά τσιγάρων και να προσφέρει μόνο “προϊόντα μειωμένου κινδύνου”.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Bild-Zeitung” επιβεβαίωσε τώρα αυτό το σχέδιο: “Θέλουμε να πείσουμε περισσότερους από 40 εκατομμύρια καπνιστές παγκοσμίως για εναλλακτικές λύσεις μειωμένης ρύπανσης μέχρι το 2025”, δήλωσε ο Essing.

Δεν θέλησε να αποκαλύψει πότε ακριβώς θα συμβεί αυτό. Μόνο αυτό: “Το συντομότερο δυνατό”.

Η εταιρεία εστιάζει ήδη εδώ και αρκετό καιρό σε εναλλακτικά, υποτίθεται, προϊόντα με χαμηλότερη ρύπανση. Για παράδειγμα, η Philip Morris πωλεί τις συσκευές θέρμανσης καπνού “Iqos” από το 2017.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Philip Morris International (PMI), Jacek Olcak, επιβεβαίωσε επίσης πρόσφατα στο Λονδίνο τη νέα κατεύθυνση του ομίλου.

“Τα τσιγάρα ανήκουν σε ένα μουσείο”, δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του.

Ακόμη και οι εναλλακτικές λύσεις δεν είναι υγιείς

Ενώ το κλασικό τσιγάρο καπνίζεται όλο και λιγότερο, εναλλακτικές λύσεις, όπως τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μιας χρήσης, γνωρίζουν πραγματικό hype, ιδίως μεταξύ των νέων.

Ωστόσο, το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Αξιολόγησης Κινδύνων κατατάσσει και αυτά τα προϊόντα ως “κάθε άλλο παρά αβλαβή”.

Προς το παρόν ελάχιστα είναι γνωστά για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στον οργανισμό, αλλά: “Ο ατμός από τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μπορεί να περιέχει ουσίες που είναι επιβλαβείς για την υγεία και τις οποίες εισπνέουν και οι παθητικοί ατμιστές. Οι εκδόσεις μίας χρήσης είναι επίσης εξαιρετικά επιβλαβείς για το περιβάλλον”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης