Γερμανία: Έρευνα για άγνωστη μέχρι σήμερα ηφαιστειακή έκρηξη

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι ειδικοί πίστευαν ότι τα ηφαίστεια στη Βαυαρία είχαν εκλείψει εδώ και εκατομμύρια χρόνια.

Εν τω μεταξύ γνωρίζουν: Ένα ηφαίστειο στο Άνω Παλατινάτο ήταν ακόμη ενεργό πριν από 280.000 χρόνια. Τώρα υπάρχουν σχέδια για γεωτρήσεις στη Άνω Φραγκονία.

Το Κρατικό Γραφείο Περιβάλλοντος (LfU) θέλει να εντοπίσει μια άγνωστη μέχρι σήμερα ηφαιστειακή έκρηξη στην Άνω Φραγκονία με τη διάνοιξη μιας γεώτρησης.

Οι εμπειρογνώμονες του LfU θα παρουσιάσουν το έργο κοντά στο Selb (περιοχή Wunsiedel). Τα τελευταία χρόνια είχαν ήδη εντοπιστεί αρκετές ηφαιστειακές δομές στο γειτονικό Άνω Παλατινάτο, ανέφεραν εκ των προτέρων.

Για παράδειγμα, στο Neualbenreuth (περιοχή του Tirschenreuth): η πιο πρόσφατη έκρηξη ηφαιστείου εκεί ήταν μόλις πριν από 280.000 χρόνια. Από την άλλη πλευρά, τα περισσότερα ηφαίστεια στη Βαυαρία ήταν ενεργά πριν από περίπου 20 εκατομμύρια χρόνια και έσβησαν το αργότερο πριν από 14 εκατομμύρια χρόνια.

Ωστόσο, όταν έγινε φανερό ότι πολύ νεότερα ηφαίστεια είχαν ανακαλυφθεί στη γειτονική Τσεχική Δημοκρατία, οι γεωεπιστήμονες άρχισαν να εξερευνούν και την περιοχή των βαυαρικών συνόρων, σύμφωνα με το LfU.

Με επιτυχία: οι γεωτρήσεις επιβεβαίωσαν ότι το ηφαίστειο κοντά στο Neualbenreuth ήταν ακόμη ενεργό πριν από περίπου 280.000 χρόνια.

Εντυπωσιακά βουνά όπως το Hohen Parkstein και το Rauhe Kulm στο Άνω Παλατινάτο και το Lindenstumpf στην Κάτω Φραγκονία αποτελούν την πιο γνωστή απόδειξη της ηφαιστειότητας στη Βαυαρία.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης