Γερμανία-Έρευνα: Υπέρ του τερματισμού των δωρεάν τεστ κορωνοϊού

Σύμφωνα με έρευνα, η κατάργηση των δωρεάν γρήγορων τεστ κορωνοϊού για όλους τους πολίτες, που έχει προταθεί από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, βρίσκει την έγκριση της πλειοψηφίας.

Το 61% υποστηρίζει ότι τα τεστ για τους ανεμβολίαστους δεν θα πρέπει να είναι πλέον δωρεάν στο μέλλον, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση για το ARD “Deutschlandtrend”. Από την άλλη πλευρά, το 35 τοις εκατό δήλωσε ότι αυτό πηγαίνει προς τη λάθος κατεύθυνση.

Στην πολιτική, επίσης, συνεχίζεται η συζήτηση για το ενδεχόμενο τερματισμού των δωρεάν τεστ. Ο εμπειρογνώμονας του κόμματος των Πρασίνων για θέματα υγείας Janosch Dahmen δήλωσε στο ARD ότι η συζήτηση έρχεται σε λάθος στιγμή, καθώς περισσότερα από 30 εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να μην έχουν εμβολιαστεί.

Η ένωση VdK απαίτησε οι επισκέψεις σε κινηματογράφους ή εστιατόρια να συνεχίσουν να είναι δυνατές ακόμη και με αρνητικό τεστ. “Εάν καταργηθούν τα δωρεάν τεστ, οι οικογένειες δεν θα μπορούν να επωφεληθούν από πολλές δραστηριότητες αναψυχής”. Οι προγραμματισμένες εξαιρέσεις είναι ευπρόσδεκτες.

Ο ομοσπονδιακός Υπουργός Υγείας Jens Spahn δήλωσε: “Από τα μέσα Οκτωβρίου, οι ανεμβολίαστοι ενήλικες που θα μπορούσαν να έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να πληρώνουν για ένα γρήγορο τεστ αντιγόνου πριν επισκεφθούν ένα εστιατόριο”.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.