Γερμανία: Ερευνητές ανακάλυψαν τα αίτια θρομβώσεων από Astrazeneca

Το εμβόλιο του κατασκευαστή Astrazeneca έχει επικριθεί πολύ το τελευταίο διάστημα για περιπτώσεις σοβαρών θρομβώσεων.

Ερευνητές από τη Γερμανία προφανώς έκαναν μία πρωτοποριακή ανακάλυψη: Ανακάλυψαν την αιτία των σοβαρών αυτών θρομβώσεων.

Βερολίνο – Το εμβόλιο του κατασκευαστή Astrazeneca κάνει αρνητικά πρωτοσέλιδα εδώ και εβδομάδες, αλλά την Πέμπτη δόθηκε ξανά το πράσινο φως για τον εμβολιασμό με το δραστικό συστατικό.

Αν και το εμβόλιο μπορεί να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες, τα οφέλη υπερτερούν κατά την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ωστόσο, ερευνητές από τη Γερμανία κατάφεραν τώρα να ανακαλύψουν την αιτία των σοβαρών θρομβώσεων.

Η στρατηγική εμβολιασμού στη Γερμανία είναι πιθανό να δεχθεί περαιτέρω καθυστερήσεις λόγω της ενδιάμεσης επανεξέτασης του εμβολίου. Εν τω μεταξύ, οι αριθμοί κρουσμάτων στη Γερμανία αυξάνονται και πάλι απότομα.

Η αιτία των θρομβώσεων

Όπως ανέφερε το NDR, ειδικοί από το Unimedizin Greifswald ανέφεραν μια φαινομενικά πρωτοποριακή ανακάλυψη.

Σύμφωνα με αυτό, το εμβόλιο ενεργοποιεί “αμυντικό μηχανισμό” σε μερικούς ανθρώπους. Κατά συνέπεια, το εμβόλιο “ενεργοποιεί” τα αιμοπετάλια, τα λεγόμενα θρομβοκύτταρα.

Αυτή η διαδικασία πραγματοποιείται συνήθως μόνο όταν η πληγή επουλώνεται, όταν το αίμα πήζει.

Ωστόσο, αυτός ο μηχανισμός μπορεί να προκληθεί από το εμβόλιο, με αποτέλεσμα έναν θρόμβο αίματος – προφανώς κυρίως στον εγκέφαλο.

Όπως αναφέρει περαιτέρω το NDR, οι ερευνητές όχι μόνο ανακάλυψαν την αιτία της σοβαρής θρόμβωσης του εγκεφάλου κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους.

Αλλά, ανακάλυψαν ακόμη και ένα κατάλληλο αντίδοτο.

Το αντίδοτο για άμεση καταπολέμηση της θρόμβωσης

Σύμφωνα με αυτό, στους πάσχοντες μπορεί να χορηγηθεί ένα δραστικό συστατικό “που βοηθά στην καταπολέμηση της θρόμβωσης” με άμεσο αποτέλεσμα.

Ωστόσο, αυτό είναι δυνατό μόνο μετά την εμφάνιση της θρόμβωσης και όχι ταυτόχρονα με το εμβόλιο.

Όπως αναφέρεται περαιτέρω, οι ερευνητές από το Greifswald επικοινώνησαν με το Ινστιτούτο Paul Ehrlich αμέσως μετά τον εμβολιασμό του δραστικού συστατικού της Astrezeneca.

Στη συνέχεια, οι ειδικοί έλαβαν δείγματα αίματος από ασθενείς που είχαν προσβληθεί προηγουμένως. Συνεργάστηκαν επίσης με γιατρούς από την Αυστρία.

Στην Αυστρία, η περίπτωση μιας προσβεβλημένης νοσοκόμας έκανε πρόσφατα πρωτοσέλιδα. Η γυναίκα πέθανε μετά τον εμβολιασμό με το φάρμακο.

Μια υπόθεση έκανε επίσης πρωτοσέλιδα στη Βαυαρία, με μια νεαρή γυναίκα να πεθαίνει λίγο μετά τον εμβολιασμό.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.