Γερμανία: Ερευνητής ζητά περισσότερη ελευθερία για τους νέους

«Είναι χωρίς καθόλου φαντασία αυτό το οποίο πολλοί δήμοι και κοινότητες έκαναν μέχρι τώρα. Έφηβοι και οι νεαροί ενήλικες μεταξύ 12 και 22 ετών έχουν εξαντλήσει την υπομονή τους πολύ περισσότερο από άλλες ηλικιακές ομάδες.

Πρόκειται για μια φάση της ζωής στην οποία πρέπει να βγει κανείς προς τα έξω, να δοκιμάσει τον εαυτό του, γιατί χρειάζεται έναν ελεύθερο χώρο για να κινηθεί και να εκφραστεί.

Πολλοί νέοι θα ήθελαν επιτέλους να ζήσουν ξανά μια ελεύθερη ζωή και να μπορούν να συμπεριφέρονται και να κινούνται σύμφωνα με την ηλικία τους», δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

Γι αυτό και ο Χούρελμαν παρότρυνε να ελευθερωθούν ορισμένοι χώροι για δραστηριότητες αφού όμως προηγουμένως ενημερωθούν οι κάτοικοι. «Τότε θα μπορούσαμε να πούμε : Σεβαστείτε τη νεολαία διότι και αυτή έδειξε σεβασμό. Και γι ‘αυτό δίνουμε μια ειδική άδεια εδώ για μερικές ημέρες», πρόσθεσε.

«Πολλοί νέοι ακόμα αισθάνονται φυλακισμένοι και νοιώθουν ότι δεν μπορούν να ζήσουν σωστά. Η πίεση και το αίσθημα περιορισμού θα μπορούσαν να μετατραπούν από το ένα τρίτο εξ αυτών σε ταραχές και επιθετικότητα.

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, αυτό το ποσοστό των νέων έχει αυξηθεί από το περασμένο καλοκαίρι. Πρόκειται συχνά για μια υπόκωφη, προκλητική διαμαρτυρία, η οποία εκφράζεται κυρίως από νεαρούς άνδρες με μικρές προοπτικές για σχολική και επαγγελματική κατάρτιση μελλοντικά.

Αυξάνεται σταδιακά η δυσφορία τους – και από κάποιο σημείο και μετά η δυσφορία θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε ταραχές», προειδοποίησε ο Χούλερμαν.

«Η πειθαρχία των νέων εξακολουθεί να είναι μεγάλη, αλλά όχι τόσο μεγάλη όσο ήταν πριν από έξι μήνες. Αρχίζει να καταρρέει. Περίπου τα δύο τρίτα συνέχισαν να συμμορφώνονται με τους κανόνες και να λαμβάνουν υπόψη τους ηλικιωμένους.

Το 2020 ήταν περίπου το 30% των νέων που είχαν δυσκολίες με τους περιοριστικούς κανόνες του κορονοϊού. Αυτό το ποσοστό αυξάνεται περαιτέρω. Τώρα είναι 35% και θα συνεχίσει να αυξάνεται», σύμφωνα με τις προβλέψεις του.

Ωστόσο, ο Χούλερμαν δεν θέλει οι προτροπές του να εκληφθούν ως ένα “εισιτήριο ελευθέρας”. «Η αστυνομία θα πρέπει να αδειάζει τα πάρκα τη νύχτα εάν υπάρχει σαφής παραβίαση των κανόνων. Πρέπει να γίνεται έτσι, ώστε οι νέοι να λάβουν το μήνυμα», τόνισε.

Πηγή: www.el.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.