Γερμανία: Εργαζόμενοι πάνε στη δουλειά ακόμα και άρρωστοι με Covid

Όπως έδειξε έρευνα, ένα ποσοστό 9% των Γερμανών πήγε να εργαστεί κανονικά αν και νοσούσε από Covid.

Η σχέση που έχουν οι Γερμανοί με την εργασία τους έχει σχολιαστεί από αρκετούς, ωστόσο έρχονται και έρευνες για να το επιβεβαιώσουν.

Συγκεκριμένα, μια μελέτη της εκστρατείας ασφάλισης υγείας έδειξε ότι ένα ποσοστό των Γερμανών πηγαίνει στην εργασία του ακόμα και… άρρωστο.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 49% των εργαζομένων συνέχιζε να πηγαίνει στην εργασία του αν και αντιμετώπιζε πόνους στην πλάτη, το 38% συνέχιζε να εργάζεται ενώ είχε έξαρση αλλεργιών, καθώς και το 20% εξακολουθούσε να πηγαίνει στη δουλειά με μεταδοτικές λοιμώξεις όπως το κρυολόγημα.

Σχεδόν ένας στους δέκα με Covid

Την ίδια ώρα, η έρευνα αποκάλυψε ότι ένα ποσοστό Γερμανών συνέχιζε να πηγαίνει κανονικά στην εργασία του, παρότι νοσούσε από κοροναϊό.

Ειδικότερα, περίπου ένας στους δέκα Γερμανούς που μολύνθηκαν με Covid, εξακολουθούσαν να πηγαίνουν στο γραφείο, ενώ είχαν ήπια συμπτώματα.

Αντίθετα, ένα 33% των εργαζομένων που νοσούσαν με κοροναϊό έμενε στο σπίτι μέχρι την ανάρρωσή του, ένα 17% περίμενε να μειωθούν τα σοβαρά συμπτώματα για να επιστρέψει στο γραφείο, ενώ ένα ποσοστό 17% δήλωσε ότι δεν το επηρέασε καθώς εργαζόταν από το σπίτι.

Πηγή: in.gr

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.