Γερμανία: Εργαζόμενοι καταφεύγουν σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας

Στρες, άγχος και κατάθλιψη: όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι στη Γερμανία χρησιμοποιούν υπηρεσίες αποκατάστασης ψυχικής υγείας.

Τα τελευταία 20 χρόνια, ο αριθμός αυτός έχει σχεδόν διπλασιαστεί.

Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι στη Γερμανία στρέφονται σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας

Το 2002, το 9,7% των αποκαταστάσεων που χορηγήθηκαν στη Γερμανία λόγω εργασίας οφειλόταν σε ψυχικές ασθένειες.

Μέχρι το 2022, ο αριθμός αυτός είχε ανέλθει στο 18,8 τοις εκατό, σύμφωνα με την Deutsche Rentenversicherung (γερμανικό δημόσιο σύστημα συνταξιοδοτικής ασφάλισης).

Η έκθεση αναφέρει λεπτομερώς ότι πριν από 20 χρόνια, 92.000 εγκαταστάσεις αποκατάστασης είχαν εγκριθεί για την εξυπηρέτηση ασθενών με προβλήματα ψυχικής υγείας και όχι εκείνων με εθισμούς.

Τώρα, ο αριθμός αυτός έχει εκτοξευθεί σε 171.000, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στη ζήτηση.

Γιατί οι εργαζόμενοι αναζητούν θεραπεία αποκατάστασης;

Σύμφωνα με την Deutsche Rentenversicherung, η πλειονότητα των ασθενών στα κέντρα αποκατάστασης στη Γερμανία, τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες, αναζητούν βοήθεια για κατάθλιψη και άγχος.

Ο μέσος όρος ηλικίας των χρηστών των υπηρεσιών είναι 50 ετών.

Μιλώντας στο RND, εκπρόσωπος της Deutsche Rentenversicherung εξήγησε ότι στο 82% των περιπτώσεων όπου οι άνθρωποι έχουν υποβληθεί σε θεραπεία αποκατάστασης για θέματα ψυχικής υγείας, επέστρεψαν στη συνέχεια στην εργασία τους.

Δύο χρόνια αφότου έλαβαν την αρχική θεραπεία, το 18 τοις εκατό των ασθενών λαμβάνουν σύνταξη μειωμένης εισοδηματικής ικανότητας.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.