Γερμανία: Αυξάνονται οι εργαζόμενοι που θέλουν να δουλεύουν λιγότερο

Μια νέα δημοσκόπηση της YouGov αποκάλυψε ότι οι εργαζόμενοι στη Γερμανία χάνουν τον ενθουσιασμό για τη δουλειά τους – η πλειοψηφία θα προτιμούσε να σταματήσει να εργάζεται, αν δεν υπήρχε ανάγκη για μισθό.

Πολλοί εργαζόμενοι στη Γερμανία θα προτιμούσαν ωράριο μερικής απασχόλησης

Από την έναρξη της πανδημίας του κοροναϊού όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι στη Γερμανία δηλώνουν ότι θα ήθελαν να μειώσουν τις ώρες εργασίας τους.

Τα νέα στοιχεία προέρχονται από ετήσια δημοσκόπηση της YouGov, η οποία δημοσιεύθηκε από την ασφαλιστική εταιρεία HDI στην Κάτω Σαξονία.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου και στην οποία συμμετείχαν 3.891 εργαζόμενοι ηλικίας 15 ετών και άνω, το 48% των εργαζομένων στη Γερμανία θα μετέβαινε σε μερική απασχόληση, εάν οι εργοδότες τους το επέτρεπαν.

Οι άνθρωποι που εργάζονται λιγότερες από 30 ώρες την εβδομάδα θεωρούνται εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης στη Γερμανία, και μόλις ένας εργαζόμενος εργαστεί σε μια εταιρεία για περισσότερο από έξι μήνες έχει το δικαίωμα να ζητήσει από τον εργοδότη του να μειώσει τις εβδομαδιαίες ώρες εργασίας του.

Ωστόσο, αυτό ισχύει μόνο εάν η εταιρεία απασχολεί περισσότερα από 15 άτομα.

Ο κορωνοϊός έχει αλλάξει τη στάση των ανθρώπων απέναντι στην εργασία

Ενώ ορισμένοι θα ήθελαν απλώς να μειώσουν τις ώρες εργασίας τους, άλλοι θα προτιμούσαν να καταργήσουν εντελώς την εργασία.

Πριν από την πανδημία μόνο το 41% των εργαζομένων δήλωσαν ότι θα σταματούσαν να εργάζονται εντελώς, αν δεν εξαρτιόνταν οικονομικά από τον εργοδότη τους για τον μισθό τους. Σήμερα, ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί στο 56%.

Για πολλούς ανθρώπους η αβεβαιότητα που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού έθεσε σε προοπτική το τι θεωρούν σημαντικό στη ζωή, και σύμφωνα με την έρευνα της YouGov, η δέσμευση στην εργασία μεταξύ των νεότερων ανθρώπων έχει μειωθεί από την έναρξη της πανδημίας.

Το 2020, το 69% των εργαζομένων ηλικίας κάτω των 25 ετών δήλωσε ότι δεν θα μπορούσε να φανταστεί τη ζωή χωρίς εργασία- το 2022 ο αριθμός αυτός έπεσε στο 58%.

Η γερμανική αγορά εργασίας αντιμετωπίζει επίσης σήμερα έλλειψη εργατικού δυναμικού, γεγονός που οδήγησε τη σημερινή κυβέρνηση να ανακοινώσει ένα νέο σύστημα μετανάστευσης βάσει πόντων, το οποίο αποσκοπεί στην προσέλκυση εξειδικευμένων εργαζομένων στη χώρα.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.