Γερμανία: Εργοδότες ζητούν από τους πολίτες να εμβολιαστούν

Στη «μάχη» του εμβολιασμού έχουν μπει και οι εργοδότες αλλά και τα συνδικάτα. Ζητούν από τους πολίτες να μην είναι διστακτικοί και να κάνουν το εμβόλιο ενώ παράλληλα εκφράζουν την ανησυχία τους για τη στασιμότητα της δυναμικής του εμβολιασμού.

«Πρέπει να προσέξουμε ώστε να μην διακινδυνεύσουμε αυτό που πετύχαμε. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι με το τρέχον ποσοστό εμβολιασμού», αναφέρεται στη κοινή έκκληση των προέδρων των εργοδοτών Ράινερ Ντούλγκερ και της Ομοσπονδίας Γερμανικών Συνδικάτων (DGB) Ράινερ Χόφμαν, η οποία βρίσκεται στη διάθεση του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa).

«Κάθε εμβολιασμένο άτομο βοηθά στην καταπολέμηση της εξάπλωσης της Covid-19 και στην μεγαλύτερη επιστροφή στην κανονικότητα, στην ιδιωτική και επαγγελματική ζωή. Εκατομμύρια εργαζόμενοι εμβολιάστηκαν από γιατρούς των επιχειρήσεων τις τελευταίες εβδομάδες.

Συνολικά, πάνω από πέντε εκατομμύρια δόσεις εμβολίου εστάλησαν στους γιατρούς των διαφόρων επιχειρήσεων. Αυτό βοήθησε να διευρυνθεί η προσπάθεια εμβολιασμού και να προσεγγίσει ακόμη περισσότερους ανθρώπους», προσθέτουν στην κοινή τους δήλωση.

«Εκφράζουμε την ανησυχία μας για την στασιμότητα της δυναμικής του εμβολιασμού. Ιδίως, οι πιο επιθετικές παραλλαγές του ιού έχουν ως συνέπεια την εκ νέου αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων.

Με σχέδια για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ένα ευρύ φάσμα κανονισμών για τηλεργασία και την προστασία δεδομένων, προσφορές διαγνωστικών τεστ και συλλογικές συμβάσεις εργασίας για τον μετριασμό της κρίσης του κορονοϊού, οι κοινωνικοί εταίροι -παρά τις δύσκολες συνθήκες- διατήρησαν την οικονομική ζωή και κατέστησαν ασφαλείς τους τόπους εργασίας», τονίζουν περαιτέρω οι Ντούλγκερ και Χόφμαν.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.