Γερμανία: Εργοστάσιο κατασκευής μικροτσίπ σχεδιάζει η Intel

Εργοστάσιο κατασκευής μικροτσίπ θα δημιουργήσει στο Μαγδεμβούργο η αμερικανική εταιρία Intel, σύμφωνα με πληροφορίες της Handelsblatt, η οποία κάνει λόγο για επένδυση δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το εργοστάσιο στην Σαξονία – Άνχαλτ θα είναι το πρώτο για την Intel στην Ευρώπη.

Γερμανία: Καταναλωτικός πανικός οδηγεί σε ελλείψεις σε βασικά προϊόντα

Όπως αναφέρει η Handelsblatt, ο Διευθύνων Σύμβουλος του αμερικανικού Ομίλου Πατ Γκέλσινγκερ αναζητούσε επί έναν χρόνο την κατάλληλη τοποθεσία εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ διαπραγματεύτηκε για επιδοτήσεις ύψους δισεκατομμυρίων, τόσο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και με εθνικές κυβερνήσεις, καθώς η οικοδόμηση ενός τέτοιου εργοστασίου είναι κατά 30-40% ακριβότερη στην Ευρώπη από ό,τι στην Ασία.

Το κόστος του εργοστασίου υπολογίζεται σε πάνω από 10 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αρχικά η Intel σκόπευε να ανακοινώσει τις αποφάσεις της για την Ευρώπη εντός του 2021, καθυστέρησε ωστόσο περιμένοντας τη νομοθεσία της ΕΕ για τους ημιαγωγούς, η οποία προβλέπει και τις σχετικές επιδοτήσεις.

Εκτός από τη Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία είναι υποψήφιες να φιλοξενήσουν εγκαταστάσεις της Intel, συγκεκριμένα ένα κέντρο σχεδιασμού και ένα εργοστάσιο συναρμολόγησης.

Σύμφωνα με τη γερμανική οικονομική εφημερίδα, η εταιρία θα ανακοινώσει αργότερα σήμερα (Τρίτη) τις λεπτομέρειες του ευρωπαϊκού σχεδιασμού της, με στόχο την ενίσχυση της δημιουργίας εναλλακτικών επιλογών για την εφοδιαστική αλυσίδα και την ικανοποίηση σημαντικού μέρους της ζήτησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.