Γερμανία: Ερωτήματα που ζητούν απάντηση για το εμβόλιο AstraZeneca

Την επιστημονική τεκμηρίωση που οδήγησε σε προσωρινή παύση της χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca στη Γερμανία, εξηγεί σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Ειδικότερα, στην εν λόγω ανακοίνωση, το υπουργείο απαντά σε μια σειρά από ερωτήσεις, παραθέτοντας ορισμένα από τα στοιχεία, πάνω στα οποία βασίστηκε η απόφαση για αναστολή του εμβολιασμού με το εμβόλιο Astrazeneca στη Γερμανία.

Τα κυριότερα σημεία της ανακοίνωσης, είναι τα εξής:

  • Έχουν καταγραφεί επτά περιπτώσεις θρομβοεμβολισμού, σε συνδυασμό με θρομβοπενία (=μειωμένα αιμοπετάλια) και αιμορραγία. Από αυτές τις επτά περιπτώσεις, οι τρεις κατέληξαν σε θάνατο.
  • Τα περιστατικά αυτά εντοπίστηκαν ανάμεσα σε 1.6 εκ. εμβολιασθέντες (δλδ εμφάνιση 0.00043% ή 1 στους 229.000 εμβολιασμούς).
  • Αναφέρεται ότι το φυσιολογικό ποσοστό εμφάνισης αυτών των συμπτωμάτων θα ήταν ένα επεισόδιο σε 1.4 εκ..

Αναφέρεται, μάλιστα ότι ακόμα και αν ευθύνεται το εμβόλιο, αν αυτή η πιθανότητα συμπτωμάτων είναι πιο μικρή από ότι το ρίσκο θανάτου από Covid, απαντάνε ότι πιθανώς ναι.

Σε κάθε περίπτωση, τονίζεται ότι θα πρέπει να ανανεωθεί ο φάκελος έγκρισης του εμβολίου Astrazeneca και να ενημερωθεί το κοινό στη Γερμανία για αυτό.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.