Γερμανία: Έρχεται σκληρός γύρος συλλογικών διαπραγματεύσεων

Το θέμα του πληθωρισμού κυριαρχεί στους γύρους των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Πολλοί εργαζόμενοι στη Γερμανία αναρωτιούνται τι μπορούν ακόμα να εξοικονομήσουν με το εισόδημά τους.

Τα συνδικάτα των δημόσιων υπηρεσιών θέλουν να παρουσιάσουν τα αιτήματά τους στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τους δήμους.

Το γεγονός ότι οι πόλεις, οι δήμοι και οι ομοσπονδιακές αρχές πρέπει επίσης να εξοικονομήσουν ενέργεια γίνεται ήδη αισθητό από τους υπαλλήλους τους. Η θερμοκρασία δωματίου στα κτίρια έχει μειωθεί.

Τα συνδικάτα θέλουν να εξασφαλίσουν πραγματικούς μισθούς στη Γερμανία

Ωστόσο, είναι προφανές για λίγους ότι θα πρέπει να το αποφύγουν λόγω της οικονομικής κατάστασης.

Οι πραγματικοί μισθοί πρέπει να διασφαλιστούν – αυτή είναι και η άποψη πολλών μελών της Verdi Bayern που είναι παρόντα στη σημερινή συνάντηση στο Βερολίνο.

Μαζί με την ένωση των δημοσίων υπαλλήλων, το συνδικάτο των αστυνομικών και το συνδικάτο εκπαίδευσης GEW, η Verdi θέλει να καθορίσει σήμερα τι σημαίνει αυτό σε αριθμούς.

Ο πληθωρισμός έχει πρόσφατα ξεπεράσει το δέκα τοις εκατό σε παγγερμανικό επίπεδο. Η διασφάλιση των πραγματικών μισθών θα σήμαινε ότι η ζήτηση θα ήταν επίσης διψήφια.

Είτε πρόκειται για διοικητικό προσωπικό σε δημαρχεία, είτε για νοσηλευτικό προσωπικό σε δημοτικά νοσοκομεία, είτε για εργαζόμενους σε παιδικούς σταθμούς, είτε για συλλέκτες απορριμμάτων ή οδηγούς λεωφορείων: Περιμένουν επίσης μεγαλύτερη εκτίμηση από τον εργοδότη τους όσον αφορά το εισόδημα.

Το μπόνους από μόνο του δεν είναι αρκετό για τα γερμανικά συνδικάτα

Το επίδομα των 3.000 ευρώ που υποσχέθηκε η κυβέρνηση – απαλλαγμένο από τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης – δεν είναι αρκετό για τα συνδικάτα.

Απαιτούν να αυξηθούν μόνιμα οι μισθοί. Αυτό που τίθεται σήμερα στο τραπέζι ως ποσοστό, υποψιάζονται οι εργοδοτικές ενώσεις των δήμων.

Προειδοποιούν εκ των προτέρων ότι οι απαιτήσεις τους θα είναι πολύ υψηλές. Οι διαπραγματεύσεις θα αρχίσουν στα μέσα Ιανουαρίου.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.