Γερμανία: Παράπονα από εστιατόρια-ξενοδοχεία για λίγες κρατήσεις

Σε πολλά εστιατόρια και ξενοδοχεία στη Γερμανία, η κατάσταση των κρατήσεων στη σημαντική χριστουγεννιάτικη περίοδο υπολείπεται των προσδοκιών.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας παγγερμανικής έρευνας της Γερμανικής Ένωσης Ξενοδοχείων και Εστιατορίων (Dehoga), στην οποία συμμετείχαν 235 εστιάτορες και ξενοδόχοι της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 40% των ερωτηθέντων χαρακτήρισε την κατάσταση των κρατήσεων ως κακή. Ομοίως, περίπου το 40% την αξιολόγησε ως ικανοποιητική.

Περισσότερα από τα δύο τρίτα των επιχειρήσεων εστίασης και ξενοδοχείων δήλωσαν ότι οι φετινές επιχειρήσεις ήταν συνολικά χειρότερες σε σύγκριση με το 2019.

Ωστόσο, υπάρχει λόγος για ελπίδα: “Η τάση να γίνονται κρατήσεις σε μικρότερο χρονικό διάστημα είχε ήδη εδραιωθεί πριν από την Corona. Σήμερα, οι επιφυλάξεις απομακρύνονται περισσότερο από ό,τι στο παρελθόν”, λέει ο Patrick Rothkopf, πρόεδρος της Dehoga της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Ο κλάδος αναμένει πρόσθετη ώθηση από τις κρατικές επιδοτήσεις του ενεργειακού κόστους για επιχειρήσεις και ιδιώτες.

“Βλέπουμε και τα δύο: από τη μία πλευρά, μια γενική επιθυμία να βγούμε έξω και να συναντήσουμε κόσμο, ειδικά πριν από τα Χριστούγεννα, και από την άλλη πλευρά, μια απροθυμία για κατανάλωση, η οποία οφείλεται στις εξωτερικές συνθήκες με τον πόλεμο στην Ουκρανία, την έκρηξη του ενεργειακού κόστους και τον πληθωρισμό”, δήλωσε ο Rothkopf.

Εκτός από τις υψηλότερες τιμές της ενέργειας, ο κλάδος της φιλοξενίας ανησυχεί επίσης για τις υψηλότερες τιμές των τροφίμων. Ειδικά οι χήνες είναι σπάνιες και ακριβές φέτος.

Τα αίτια είναι τόσο η γρίπη των πτηνών όσο και οι συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία. Ως εκ τούτου, περίπου το 76% των εστιατορίων θέλουν να προσαρμόσουν την προσφορά τους στο τέλος του έτους.

Εκτός από την αναπροσαρμογή των τιμών, η ψητή χήνα συχνά αντικαθίσταται από κυνήγι, μοσχάρι ή πάπια.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.