Γερμανία: Εταιρεία που ιδρύθηκε τον 14ο αιώνα χρεοκόπησε

Μια παραδοσιακή επιχείρηση στη Σαξονία με ιστορία 600 ετών καταθέτει αίτηση πτώχευσης. Τον Μάιο θα αποφασιστεί αν η εταιρεία μπορεί να διασωθεί.

Μετά από περισσότερα από 600 χρόνια, η Eisenwerk Erla, η παλαιότερη εταιρεία στη Σαξονία, αναγκάστηκε να καταθέσει αίτηση πτώχευσης.

Σύμφωνα με το περιφερειακό δικαστήριο του Chemnitz, κινήθηκε η διαδικασία αφερεγγυότητας και διατάχθηκε η αυτοδιαχείριση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι πιστωτές της εταιρείας, οι σημαντικότεροι πελάτες της οποίας ανήκουν στην αυτοκινητοβιομηχανία, θα συνεδριάσουν τον Μάιο.

Η διοίκηση θα προσπαθήσει να αναδιαρθρώσει την εταιρεία στο Schwarzenberg (Erzgebirge) μαζί με τον διορισμένο από το δικαστήριο διαχειριστή.

Ως ένα από τα παλαιότερα στην άνω οροσειρά του Όρεγκον, το σιδηρουργείο αναφέρεται για πρώτη φορά σε έγγραφο το 1380, σύμφωνα με την SZ, τότε ακόμη με την ονομασία “Hammer in der Erl”.

Ως VEB Eisenwerk Erla, το σιδηρουργείο παρήγαγε προφανώς, μεταξύ άλλων, κυλίνδρους για κινητήρες αυτοκινήτων στη ΛΔΓ.

Από το 1994, η Erla ανήκε στην οικογενειακή επιχείρηση Schubert & Salzer από το Ingolstadt, πριν εξαγοραστεί από τον ινδικό όμιλο Dynamatic τον Ιούνιο του 2011.

Πριν από τη διαδικασία αφερεγγυότητας, η εταιρεία βρισκόταν ήδη υπό προστατευτική ασπίδα, αναφέρει η SZ.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατα δημοσιευμένη ετήσια έκθεση για το έτος 2020/2021, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας μειώθηκε κατά τέσσερα εκατομμύρια ευρώ στα 51,3 εκατομμύρια ευρώ.

Η εταιρεία σημείωσε ζημίες ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ. Το προηγούμενο έτος ήταν ακόμη και 3,6 εκατομμύρια.

Για το οικονομικό έτος 2022/2023, το οποίο λήγει στα τέλη Μαρτίου, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας αναμένει ότι ο κύκλος εργασιών θα διαμορφωθεί γύρω στα 50 εκατομμύρια ευρώ. Το αποτέλεσμα, ωστόσο, θα είναι αρνητικό.

Αύξηση του κόστους των πρώτων υλών και της ενέργειας

Όπως και πολλές άλλες εταιρείες σε διάφορους τομείς, δήλωσε η εταιρεία, η απότομη αύξηση του κόστους πρώτων υλών και ενέργειας ευθύνεται για τα οικονομικά της προβλήματα.

Μόνο την Πέμπτη, 400 εργαζόμενοι χαλυβουργοί από συνολικά έξι εργοστάσια διαδήλωσαν κατά των μη βιώσιμων βιομηχανικών τιμών ηλεκτρικής ενέργειας.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.