Γερμανία: Αυτές οι εταιρείες πληρώνουν πριμ πληθωρισμού

Ο κατάλογος των εταιρειών στη βόρεια Βαυαρία που βοηθούν τους υπαλλήλους τους με ένα ασφάλιστρο πληθωρισμού αυξάνεται. Αλλά το πόσο πληρώνουν ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό, όπως δείχνει η επισκόπησή μας.

Είναι ένας από τους ανθρώπους που σκέφτηκαν την ιδέα του μπόνους πληθωρισμού: ο Raoul Roßmann, εκπρόσωπος της διοίκησης της αλυσίδας φαρμακείων Rossmann.

Οι υπάλληλοί του λαμβάνουν 500 ευρώ. Άλλες εταιρείες στην περιοχή ακολουθούν το παράδειγμά τους.

Ο όμιλος Schwarz ανακοίνωσε επίσης σχετικά νωρίς ότι θα καταβάλει στους υπαλλήλους του πριμ πληθωρισμού.

Στην περιοχή, οι εργαζόμενοι της Lidl και της Kaufland, και τα δύο καταστήματα που ανήκουν στον όμιλο Schwarz, επωφελούνται από αυτό.

Ωστόσο, με 250 ευρώ (οριακοί εργαζόμενοι: 75 ευρώ) λαμβάνουν μόνο ένα μέρος από αυτό που θεωρητικά θα ήταν δυνατό.

Οι εταιρείες μπορούν να χορηγούν έως και 3.000 ευρώ χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουν φόρους και δασμούς – αυτό είχε αποφασίσει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Συχνά η ειδική αμοιβή αποτελεί επίσης αντικείμενο συλλογικών διαπραγματεύσεων

. Το σύνολο των 3.000 ευρώ θα καταβληθεί επίσης στους εργαζόμενους στη βιομηχανία μετάλλου, η οποία απασχολεί δεκάδες χιλιάδες άτομα στην περιοχή και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις εταιρείες Siemens, Bosch, Schaeffler, Leoni και MAN.

Τα χρήματα θα μεταφερθούν σε δύο δόσεις έως τον Μάρτιο του 2023 και τον Μάρτιο του 2024.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.