Γερμανία: Εταιρεία με ποντικοπαγίδες βγάζει εκατομμύρια

Το όνειρο των μεγάλων επιχειρήσεων φέρνει άγρυπνες νύχτες. Μια νεοσύστατη επιχείρηση της Νυρεμβέργης κερδίζει εκατομμύρια με ποντικοπαγίδες – ενώ κατά μέσο όρο το 90% όλων των νεοσύστατων επιχειρήσεων αποτυγχάνει.

Η καταπολέμηση των παρασίτων – ένας σκονισμένος όρος. Καιρός να εκσυγχρονιστεί ο πατροπαράδοτος κλάδος, σκέφτηκε ένας νεαρός ιδρυτής από τη Νυρεμβέργη.

Και η απλή αλλά πρωτοποριακή ιδέα του γίνεται ιστορία επιτυχίας.

Την προηγούμενη ημέρα, οι φελλοί της σαμπάνιας είχαν ανοίξει επειδή είχε εξασφαλίσει μια μεγάλη επένδυση. Αλλά η χαρά για το νέο εκατομμύριο δεν κράτησε πολύ.

Την ίδια μέρα, ένα νέο τηλεφώνημα προκάλεσε πρόβλημα: ένας άλλος επενδυτής είχε απροσδόκητα αποχωρήσει. “Είναι ένα συνεχές πάνω-κάτω”, λέει ο Daniel Pelikan.

Ο 35χρονος έχει ειδικευτεί στις ψηφιακές ποντικοπαγίδες με τη νεοφυή επιχείρηση. Η Traplinked ξεκίνησε το 2019 με την τρελή ιδέα να φέρει επανάσταση στον έλεγχο των παρασίτων.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, φαίνεται ότι τα κατάφερε. Πρόκειται για μια εταιρεία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, που πληρώθηκε με πολύ χρόνο και ακόμη περισσότερα νεύρα.

Έως και το 25% των τροφίμων καταστρέφεται παγκοσμίως εξαιτίας ποντικιών, σκώρων και άλλων παρόμοιων, εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος.

Εάν τα παράσιτα έχουν εγκατασταθεί, αυτό μπορεί να γίνει μεγάλο πρόβλημα για τους παραγωγούς τροφίμων ή τα σούπερ μάρκετ.

Για παράδειγμα, μόλις ένα σιλό γεμάτο αλεύρι προσβληθεί από σκώρους, δεν μπορεί πλέον να σωθεί.

Νεοσύστατη επιχείρηση από τη Νυρεμβέργη εκσυγχρονίζει τον έλεγχο παρασίτων

Και ο καθημερινός έλεγχος όλων των ποντικοπαγίδων – κατά μέσο όρο 30 ανά κατάστημα – είναι χρονοβόρος σε μεγάλες αποθήκες.

Ο ιδρυτής Tim Kirchhof εργαζόταν σε μια εταιρεία ελέγχου παρασίτων και αναρωτήθηκε αν θα μπορούσε να γίνει πιο αποτελεσματικά.

Είχε την απλή αλλά πρωτοποριακή ιδέα να εξοπλίσει τις παγίδες με ψηφιακούς αισθητήρες.

Αυτές οι ψηφιακές παγίδες κτυπήματος ειδοποιούν τον ελεγκτή παρασίτων μέσω εφαρμογής όταν ενεργοποιούνται – εξοικονομώντας έτσι μακροχρόνιους γύρους επιθεώρησης από τους υπαλλήλους.

Η Traplinked έχει ήδη πείσει 220 πελάτες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό με το σύγχρονο σύστημά της.

Οι σύγχρονες παγίδες χρησιμοποιούνται ήδη σε περίπου 2.900 τοποθεσίες.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.