Γερμανία: 1,7 δισ. ευρώ για ζημιές σε οχήματα από φυσικές καταστροφές

Το 2021, οι Γερμανοί ασφαλιστές έχουν χειριστεί περίπου 450.000 αποζημιώσεις συνολικού ύψους 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ για ασφαλισμένα μηχανοκίνητα οχήματα, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Γερμανικού Συνδέσμου Ασφαλίσεων (GDV), Jorg Asmussen σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στο blog της GDV.

Από το συνολικό ποσό, περίπου 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ από αυτό αποδόθηκε σε ζημιές σε μηχανοκίνητα οχήματα που προκλήθηκαν από καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνούς.

Τα υπόλοιπα 400 εκατομμύρια ευρώ προκλήθηκαν από πλημμύρες, ανέφερε η GDV τονίζοντας ότι πέρυσι «οι καταιγίδες στη Γερμανία προκάλεσαν σχεδόν διπλάσιες ζημιές από τον μέσο όρο».

«Σε μακροπρόθεσμο μέσο όρο, περίπου 390.000 ασφαλισμένα οχήματα καταστρέφονται κάθε χρόνο, με τη συνολική απώλεια να ανέρχεται σε περίπου 900 εκατομμύρια ευρώ.

Δύο ακραία καιρικά φαινόμενα ευθύνονται για το υψηλό επίπεδο ζημιών πέρυσι: η σειρά των καταιγίδων τον Ιούνιο και η ξαφνική πλημμύρα τον Ιούλιο στην κοιλάδα Ahr».

Πηγή: asfalisinet.gr | Φωτογραφία αρχείου

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.