Γερμανία: Φεύγουν από τα κέντρα των πόλεων λόγω κορονοϊού

Η πανδημία του κορονοϊού ωθεί τους ανθρώπους μακριά από τα αστικά κέντρα, εκτιμά το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών Ifo του Μονάχου.

Όπως αναδεικνύεται από την έρευνα, το 13% όσων κατοικούν στο κέντρο πόλεων με περισσότερους από 500.000 κατοίκους σκοπεύουν να τις εγκαταλείψουν εντός των επόμενων 12 μηνών. Το 46% από αυτούς δηλώνει ότι η απόφαση έχει επηρεαστεί σημαντικά από την πανδημία.

«Πολλοί από τους ερωτηθέντες δηλώνουν ότι θέλουν στο εξής να κάνουν λιγότερους συμβιβασμούς στις συνθήκες διαβίωσής τους, επειδή πλέον περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι, λόγω της πανδημίας», εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας αγοράς στην ιστοσελίδα μεσιτών Immowelt συνυπεύθυνος της έρευνας για το Ifo, Γιαν-Καρλ Μέλες, και επισημαίνει ότι οι συνηθισμένοι προορισμοί μετεγκατάστασης είναι προάστια μεγάλων πόλεων ή πόλεις με πληθυσμό από 100.000 έως 500.000 κατοίκους, όχι όμως ιδιαίτερα οι αγροτικές περιοχές.

Η έρευνα δείχνει ακόμη ότι οι οικογένειες με παιδιά μετακινούνται πιο συχνά σε προάστια και μικρότερες πόλεις. «Τα αποτελέσματα της μελέτης μας δείχνουν ότι, όταν ένα ζευγάρι αποκτά παιδιά, μια καλύτερη σύνδεση μεταξύ προαστιακών και αστικών περιοχών και η επέκταση των εκπαιδευτικών υποδομών αποκτά νέα σημασία», σημειώνει ο εμπειρογνώμονας του Ifo Ματίας Ντολς.

πηγή: ΑΠΕ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.