Γερμανία: Φουσκώνει η λίστα των βουλευτών στο σκάνδαλο μασκών

Οι πολιτικοί Nikolas Löbel (34, CDU) και Georg Nüßlein (50, CSU) αποχωρούν από το Bundestag και παραιτούνται από τα κόμματά τους κατόπιν τεράστιας πίεσης. Και όμως οι φορολογούμενοι πρέπει να συνεχίσουν να πληρώνουν!

Οι πρώην βουλευτές ωστόσο δικαιούνται ακόμα γενναιόδωρες αμοιβές και πλούσιες συντάξεις!

Γενναίες συντάξεις για τους εμπλεκόμενους βουλευτές στο σκάνδαλο των μασκών

Ο πρώην κοινοβουλευτικός αντιπρόσωπος Nüßlein (λέγεται ότι έχει συλλέξει 660.000 ευρώ από παραγγελίες μασκών μέσω της εταιρείας του) δικαιούται μηνιαία κοινοβουλευτική αμοιβή ύψους 10.083,47 ευρώ.

Δεδομένου ότι δεν θέλει να φύγει από το Bundestag μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, αυτή ξεπερνά τα 70.000 ευρώ!

Εκτός αυτού, ο Nüßlein θα λάβει αποζημίωση ενάμισι χρόνο μετά την αποχώρησή του από το κοινοβούλιο – ύψους συνολικά 181.502,46 ευρώ.

Ο Nüßlein μπήκε στο Bundestag το 2002. Από την ηλικία των 67 ετών, δικαιούται ακαθάριστη σύνταξη ύψους περίπου 4.800 ευρώ το μήνα.

Μια σύνταξη που ο μέσος μισθωτός υπάλληλος μπορεί να ονειρευτεί μόνο μετά από μια ολόκληρη ζωή!

Ο Löbel δικαιούται επίδομα τεσσάρων μηνών συνολικού ύψους 40.333,88 ευρώ. Επιπλέον, υπάρχουν συνταξιοδοτικά δικαιώματα ύψους τουλάχιστον 1.008,34 ευρώ ακαθάριστα ανά μήνα.

Μετά από ημέρες δισταγμού, ο Löbel ανακοίνωσε την άμεση παραίτησή του από το Bundestag τη Δευτέρα.

Πιθανός λόγος δισταγμού: Μία αγορά ακινήτου πριν από λίγες εβδομάδες.

Ο Löbel λέγεται ότι είχε δηλώσει εσωτερικά ότι χρειαζόταν ακόμα την αμοιβή του ώστε να εξοφλήσει το ακίνητο. Ωστόσο, ο Löbel δεν ήθελε να σχολιάσει πολλές ερωτήσεις της εφημερίδας BILD.

Και άλλοι πολιτικοί μπλεγμένοι στο σκάνδαλο των μασκών

Ταυτόχρονα, υπάρχει αυξανόμενος φόβος μεταξύ των κομμάτων CDU και CSU ότι ενδέχεται να εμφανιστούν περισσότεροι πολιτικοί στη Γερμανία μπλεγμένοι στο σκάνδαλο μασκών!

Ο αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας, Ralph Brinkhaus (52), αναζητά πιθανά περαιτέρω περιστατικά.

Η εφημερίδα BILD έμαθε: Οι πιο στενοί υπάλληλοι του Brinkhaus τηλεφωνήθηκαν, μεταξύ άλλων, με βουλευτές του CDU που μεσολάβησαν μεταξύ κατασκευαστών μασκών και του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Υγείας το 2020.

Βοηθάει ένας κατάλογος βουλευτών που συνέταξε το υπουργείο. Και αυτός είναι μεγάλος!

Μια έρευνα της εφημερίδας όλων των βουλευτών του CDU / CSU δείχνει ότι δεκάδες πολιτικοί καθοδήγησαν προσφορές από κατασκευαστές στις περιφέρειές τους στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση ή ενημέρωσαν την BMG για εταιρείες που παρήγαγαν επειγόντως απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό.

Όλοι οι βουλευτές που απάντησαν στην εφημερίδα δήλωσαν, ωστόσο, ότι δεν έλαβαν οικονομικά ή άλλα οφέλη.

Η ομάδα ερευνών επικεντρώνεται επίσης σε βουλευτές με επικερδείς δευτερεύουσες εργασίες.

Στην ομάδα γίνεται ήδη συζήτηση για “εσωτερικές έρευνες”, για εμπλοκή περισσοτέρων πολιτικών στο σκάνδαλο μασκών στη Γερμανία.

Ο Brinkhaus και ο αρχηγός της περιφερειακής ομάδας του CSU Alexander Dobrindt (50) ανακοίνωσαν συγκεκριμένα βήματα σε μια επείγουσα επιστολή προς όλους τους βουλευτές τη Δευτέρα.

Θα ληφθούν μέτρα για να διευκρινιστεί εάν άλλα μέλη του Bundestag έλαβαν παροχές σε χρήμα για την προμήθεια προστατευτικού εξοπλισμού.

Το αφεντικό του CDU, Armin Laschet (60) έδωσε στην κοινοβουλευτική ομάδα του CDU / CSU τελεσίγραφο: “Ήρθε η ώρα να ξεκαθαριστεί η κατάσταση. Αν δεν το κάνετε εσείς, θα το κάνουμε εμείς”.

Ο Markus Blume (46) από το CSU δήλωσε στην εφημερίδα BILD: “Όποιος ενεπλάκη, θα φύγει!” Και ο Lars Klingbeil του SPD δήλωσε πως οι τυχόν εμπλεκόμενοι θα πρέπει να επιστρέψουν τις προμήθειες που έλαβαν “άμεσα”.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.