Γερμανία: Φόβος για επιθέσεις οργανώσεων σε κρίσιμες υποδομές

Για τον κίνδυνο ριζοσπαστικοποίησης ακροαριστερών οργανώσεων προστασίας του κλίματος προειδοποιεί η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία κατά του Εγκλήματος (ΒΚΑ) σε απόρρητο έγγραφό της, όπου αναφέρονται ως πιθανοί στόχοι επιθέσεων οι πυρηνικοί σταθμοί, οι αγωγοί ενέργειας και οι σιδηροδρομικές γραμμές.

Σύμφωνα με την BILD, η Μονάδα ST14 της ΒΚΑ, σε έγγραφό της υπό τον τίτλο “Κίνδυνοι”, περιγράφει αναλυτικά την αξιολόγησή της σχετικά με τον κίνδυνο οργανώσεις της ακροαριστεράς και ακτιβιστές για το κλίμα πολύ σύντομα να αποκοπούν από τις ομάδες που μέχρι τώρα κλείνουν δρόμους ή γέφυρες και να περάσουν σε “πολύ πιο επικίνδυνες επιθέσεις”.

Στόχοι των επιθέσεων θα μπορούσαν να είναι λιμάνια και σιδηρόδρομοι από όπου μεταφέρεται ενέργεια, κρίσιμες υποδομές όπως οι πυρηνικοί σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και εταιρίες παροχής ενέργειας, οι οποίες αναφέρονται συχνά ως “κερδοσκόποι εν μέσω κρίσης”.

Μεταξύ των ομάδων που κατονομάζονται είναι και οι οργανώσεις “Τελευταία Γενιά” και “Παρασκευές για το Μέλλον”.

Στο ίδιο έγγραφο επισημαίνεται ακόμη ότι πραγματικά ακίνδυνοι ακτιβιστές για το κλίμα θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως προπαγανδιστές και να ενθαρρύνουν εμμέσως αναταραχές από ακροαριστερές οργανώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.