Γερμανία: Φθηνότερο Deutschlandticket για τους εργαζόμενους;

Το εισιτήριο Deutschlandticket των 49 ευρώ θα μπορούσε να είναι φθηνότερο για τους εργαζόμενους

Ο υπουργός Μεταφορών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας πιέζει ώστε οι εργαζόμενοι σε όλη τη Γερμανία να έχουν έκπτωση της εταιρείας στο εισιτήριο των 49 ευρώ.

Εν τω μεταξύ, στην Έσση, η τοπική κυβέρνηση σχεδιάζει ένα μειωμένο εισιτήριο 31 ευρώ εντός του ομόσπονδου κρατιδίου.

Ο υπουργός Krischer πιέζει για μειωμένο εισιτήριο 49 ευρώ στη Γερμανία

Ενώ η εξαγγελθείσα ημερομηνία κυκλοφορίας της 1ης Μαΐου για το Deutschlandticket των 49 ευρώ στη Γερμανία παραμένει ακόμη αμφίβολη, ο υπουργός Μεταφορών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Oliver Krischer, ζητά να προστεθεί ακόμη ένας όρος στην πολιτική των εισιτηρίων.

Σύμφωνα με την πρόταση του Krischer, οι εργαζόμενοι στη Γερμανία θα μπορούσαν να αγοράζουν το εισιτήριο των 49 ευρώ με μειωμένο κόστος, εφόσον οι εργοδότες τους συνεισφέρουν στη συνδρομή.

Δείτε ακόμα: Το Deutschlandticket έρχεται την Πρωτομαγιά

Μιλώντας στο dpa, ο Krischer δήλωσε ότι το εισιτήριο θα ήταν “εξαιρετικά ελκυστικό για τις εταιρείες και τους υπαλλήλους τους”.

Στη Γερμανία υπάρχει ήδη το λεγόμενο Jobticket, το οποίο προσφέρει στους εργαζόμενους μια συνδρομή σε κάρτα ταξιδιού που ο εργοδότης τους μπορεί να αγοράσει σε πολύ μειωμένη τιμή για όλο το εργατικό δυναμικό.

Η πρόταση του Krischer είναι αυτό το σύστημα Jobticket να επεκταθεί στο Deutschlandticket, αν και δεν είναι ακόμη σαφές πόσο θα κοστίζει το μειωμένο εισιτήριο.

Η Έσση θα εισαγάγει εισιτήριο 31 ευρώ

Καθώς τα 16 ομόσπονδα κρατίδια και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας δείχνουν με το δάχτυλο ο ένας τον άλλον, και τον ομοσπονδιακό υπουργό Μεταφορών Φόλκερ Βίσσινγκ, για τις καθυστερήσεις και τους αδιευκρίνιστους όρους της επικείμενης πλέον πολιτικής για το εισιτήριο, τα επιμέρους κρατίδια αρχίζουν να χαράζουν τις δικές τους ράγες προς την κατεύθυνση να καταστήσουν το εισιτήριο πιο προσιτό.

Στην Έσση, οι υπουργοί ανακοίνωσαν μειωμένο εισιτήριο 31 ευρώ για τους δικαιούχους κοινωνικών επιδομάτων.

Ο Πράσινος υπουργός Μεταφορών της Έσσης, Tarek Al-Wazir, και ο υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Kai Klose ανακοίνωσαν ότι το κρατίδιο θα προσφέρει ένα εισιτήριο 31 ευρώ σε όλη την Έσση για όσους λαμβάνουν επιδόματα ανεργίας ή επιδόματα στέγασης.

Σε συνέχεια της εξαιρετικά δημοφιλούς πολιτικής του εισιτηρίου των 9 ευρώ το καλοκαίρι, το Deutschlandticket των 49 ευρώ έχει αντιμετωπιστεί με κάποιο χλευασμό από τότε που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά, με πολλούς να επισημαίνουν ότι τα 49 ευρώ το μήνα εξακολουθούν να αποτελούν ένα ακριβό εισιτήριο μεταφοράς.

Το νέο “Hessenpass mobil” θα ωφελήσει 520.000 άτομα και θα πρέπει να είναι διαθέσιμο στα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Όπως είναι αναμενόμενο, η πολιτική έχει ήδη δεχθεί επικρίσεις από την Συνομοσπονδία Συνδικάτων της Γερμανίας (DGB), υποστηρίζοντας ότι το ομοσπονδιακό κράτος θα πρέπει να επικεντρωθεί στην εξασφάλιση ενός πιο προσιτού εισιτηρίου σε εθνικό επίπεδο.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.